Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Aglais_urticae_-_Kleine_vos._2Op zondag 17 juli is er een vlinder- en libellenwandeling door de Dier- en Tuinweide aan de Meerstraat 45 te Heeswijk-Dinther. Onder leiding van de IVN vlinder- en libellenwerkgroep Bernheze-Oss gaat u op zoek naar vlinders en libellen op dit ruim 5 hectare grote terrein tegen de Heeswijkse Bossen aan. De wandeling start om 10.30 uur bij de ingang. Deelname is gratis.

Hoogseizoen
Juli is de maand waarin u de meeste vlinders en libellen tegen kunt komen. Zeker in een omgeving met bloeiende planten en poelen is de kans groot. Vlinders hebben de bloeiende planten nodig voor de nectar. Libellen zetten eieren af in het water of op waterplanten. De Dier- en Tuinweide biedt een ideale omgeving met de bloeiende planten en poelen.

Meer dieren
Tijdens de wandeling komt u diverse andere dieren tegen die hier wonen. Kippen, ganzen, koeien, konijnen. Al deze dieren zijn hier door de mensen naar toe gebracht. Vlinders en libellen komen zelf als er een omgeving is waar ze kunnen leven. Ook andere insecten komen zelf. Voedsel, schuilgelegenheid en voortplanting zijn belangrijke voorwaarden. Wilt u zelf vlinders in uw tuin dan weet u waar u aan moet werken. De leden van de werkgroep kunnen u tijdens de wandeling hier nog veel meer over vertellen.

IVN
Het IVN is een landelijke vereniging voor natuur- en milieueducatie. Met ruim zeventienduizend leden is het een actieve club mensen met liefde voor de natuur en het landschap. Door voorlichting, educatie, inventarisaties en natuur- en landschapsonderhoud draagt het IVN bij aan het behouden en versterken van deze natuur en het landschap.