Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

110717-cvdb-Dier_en_weide_10Zondagochtend 17 juli liepen ruim twintig mensen mee met de wandeling van de vlinder- en libellenwerkgroep Bernheze-Oss door de Dier- & Tuinweide aan de Meerstraat. De kinderen en volwassen hebben zich volop vermaakt. Naast de grote dieren waren er door de zon ook vlinders en libellen te zien. De voorspelde regen bleef weg.

 Vlinders

Koolwitjes, Oranje zandoogjes, Kleine vos, Bruin blauwtje, Citroenvlinder en nog vele andere vlinders met mooie namen vlogen langs of op en rond de bloeiende planten. De Dier- en Tuinweide biedt vlinders volop de gelegenheid in de vlinder-, moes- en kruidentuin en de weiden om nectar op te zuigen. Noodzakelijke brandstof om met soortgenoten te kunnen paren. Ook eitjes van vlinders zijn gezien.

 Ander spul

Tijdens het speuren naar vlinders is het onvermijdelijk geen andere kleine dieren te zien. Kleine bruine kikkertjes en sprinkhaantjes kregen de kinderen te pakken. Om de insecten goed te bekijken stopten de begeleiders de diertjes eventjes in een doorzichtig doosje om ze daarna de vrijheid weer terug te geven.

 De moeite waard

De Dier- en Tuinweide is altijd leuk voor een wandeling. Voor het bekijken van grote boerderijdieren zoals koeien, varkens, eenden en geiten, voor planten in de afzonderlijke tuinen of de bermen en weiden en voor de in het wild levende insecten zoals de dagvlinders. De werkgroep bedankt de deelnemers voor de belangstelling en komt hier zeker vaker terug.

Tekst en fotografie: Cent van den Berg

{youtube}Fh2PVAXVRAo{/youtube}