Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernezorgVanaf 1 september 2011 wordt de dierenweide aan de Irenestraat overgedragen aan de Stichting Hertenwei, een initiatief van omwonenden. BerneZorg had de huurovereenkomst met de gemeente Bernheze opgezegd, vooruitlopend op de plannen voor de nieuwbouw op het terrein van het voormalige verzorgingshuis Ter Weer.

 “Ik ben heel blij met dit initiatief. Na het bericht dat BerneZorg de hertenweide wilde opheffen heeft mevrouw Van de Mespel contact met ons opgenomen of het mogelijk was de dierenweide voorlopig in stand te houden. Daartoe is de Stichting Hertenwei opgericht”, aldus Hans van de Wiel, bestuurder van BerneZorg.

De overdracht van de dierenweide aan de Stichting Hertenwei heeft plaatsgevonden in overleg met dhr. Bert Driessen, die jarenlang de verzorging van de dieren en de dierenweide op zich heeft genomen. “Wij zijn de heer Driessen zeer erkentelijk voor de zorg die hij al die jaren heeft besteed aan de dierenweide. Het is fijn dat hier nu een vervolg aan kan worden gegeven”.

Het is afhankelijk van het definitieve ontwerp voor het nieuwe Ter Weer, of de dierenweide  kan blijven.