Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Afbeelding-108a-WEBZondag 18 september opent IVN Bernheze het Ommetje Heeswijk. Ommetje Heeswijk start bij de Abdij van Berne, om precies te zijn bij Boekhandel Berne aan de Abdijstraat 53.Ommetjes nodigen bewoners in de dorpen uit in de eigen woonplaats een wandeling te maken door en rond het dorp.  IVN Bernheze wil met de ommetjes de schoonheid van de dorpen en de dorpsranden promoten. Zondag kunt u onder begeleiding van gidsen van het IVN het ommetje Heeswijk lopen. De wandeling start om 10.30 uur bij Boekhandel Berne. 

Cultuur en natuur

Met de ommetjes komt u langs mooie gebouwen en karakteristieke landschapselementen.   Door een wandeling langs deze elementen staat u er beter bij stil. De gids zal tijdens de wandeling meer informatie vertellen. Waar komen de straatnamen vandaan en wat zijn nog originele boerderijen. Waar staat de linde die al zeventig jaar oud is? En wat deden de mensen vroeger met knotwilgen? 

Routebeschrijving

Na de opening zondag 18 september kunt u het ommetje zelf ook lopen. De route, met uitleg over wat u tijdens de wandeling tegenkomt, is vanaf zondag te downloaden vanaf www.ivnbernheze.nl. Op de website staan ook de eerder uitgezette ommetjes in Dinther en Vorstenbosch van IVN Bernheze. Volgend jaar komt er vast weer één bij.

Voor meer informatie kunt u bellen met 06-52317518.