Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

SON279_N279_luchtfoto_01_webAan alle kanten krijgen we enthousiaste reacties over de prachtige film “Landschap van allure verstoord" die op onze site http://www.son279.nl staat. De film is heel speciaal en een echte aanrader!
De Provincie is op dit moment bezig met de MER en sobere/goedkopere versies van het Inpassingsplan voor de verdubbeling van de N279. Wij hopen op kleinschalige en goed ingepaste varianten.
De verbreding van de N279 is ten onrechte opgeknipt in een traject tot Veghel en een traject vanaf Veghel tot Asten. Deze verbreding wordt gezien als de toegangspoort tot Brainport Eindhoven en helaas ook tot het Ruhrgebied. De beslissing over het noordelijk deel van de N279, het traject Den Bosch-Veghel wordt ons inziens genomen terwijl de consequenties voor het gehele traject nog niet duidelijk zijn. Met name de grote aanzuigende werking van bovenregionaal verkeer zal de landschappelijke schoonheid van ons Aa-dal onherroepelijk aanstasten. 

 Daarom willen wij u laten genieten van de kwaliteit die dit gebied nog altijd heeft. U ontvangt hierbij een link http://www.son279.nl naar onze site met de film “Landschap van allure verstoord”(15 minuten). Deze film is gemaakt door de heer Tiny Vermeer uit Den Dungen en geeft een goed beeld van de schoonheid van het Aa-dal en de impact  van een vierbaansweg in dit gebied.

 Indien u de film in HD-kwaliteit voor een groep wilt vertonen, dan kunt u een DVD bestellen bij de secretaris van SON279, de heer Jos Bertens, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . De kosten hiervan bedragen € 8,00.  De Stichting Omwonenden N279 (SON279) bestaat uit vrijwilligers die maatschappelijk betrokken zijn bij het behoud van de kwaliteiten van het Aa-dal. Wij hopen dan ook dat u bereid bent ons na het bekijken van de film te steunen.

Bij voorbaat hiervoor onze hartelijke dank.

 Namens Stichting Omwonenden N279 (SON279)

www.son279.nl

 Myra Oude Elferink
Jos Bertens