Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

111029_WilgenknottenIMG_5606Zaterdag 5 november organiseert IVN Bernheze de Nationale Natuurwerkdag bij de Kilsdonkse Molen. Bij de molen staan knotwilgen die onderhoud nodig hebben. Om 8.45 uur opent wethouder Hans van der Pas de dag. Iedereen is welkom, elke bijdrage is nuttig. In de pauzes zijn koffie, thee, limonade, soep en broodjes aanwezig.

 Zaterdagochtend

Op meer dan 300 plaatsen in Nederland kunt u op zaterdag 5 november terecht voor onderhoud in de natuur en het landschap. De werkgroep Venel van IVN Bernheze gaat vanaf deze dag tot maart elke zaterdagochtend in Bernheze aan de gang. Dankzij deze inzet staan er op diverse plaatsen in Bernheze knotwilgen te pronken, vinden vogels nestruimte in vlechtheggen, kunnen vlinders eitjes afzetten op eikenstobben en genieten kikkers en padden van de zon aan randen van diverse poelen.

 Maatschappelijke stage

Op deze locatie zijn jong en oud welkom! Ook kinderen zijn altijd welkom als een van hun ouders of verzorgers meehelpt. Jongeren kunnen als ze meewerken deze activiteit aanmelden als een een maatschappelijke stage. Ook op andere zaterdagen is dit mogelijk. Een certificaat van deelname zal achteraf aan de scholier worden toegestuurd.

 Bereikbaarheid

De Kilsdonkse molen vindt u aan de Kilsdonkse weg, dit is een zijstraat van de provinciale weg van Dinther naar Veghel. We verzamelen op het parkeerterrein van de Kilsdonkse molen, Kilsdonkseweg 4-6, 5473 KK Dinther.

 Aanmelden

Inschrijven is mogelijk via www.natuurwerkdag.nl of bij Harry van der Pas: tel. 06 52317518 of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Stevige schoenen en werkkleding zijn nodig. Gereedschap en werkhandschoenen verzorgt IVN Bernheze.

 IVN

Het IVN is een landelijke vereniging voor natuur- en milieueducatie. Met ruim zeventienduizend leden is het een actieve club mensen met liefde voor de natuur en het landschap. Door voorlichting, educatie, inventarisaties en natuur- en landschapsonderhoud draagt het IVN bij aan het behouden en versterken van onze natuur en het landschap.