Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

120418zonnepanelen_gemeentehuisNieuwe stap in streven naar energieneutrale gemeente Bernheze
Sinds kort gebruikt de gemeente Bernheze zelf opgewekte, duurzame energie. 22 zonnepanelen liggen op het dak van het gemeentehuis in Heesch. De plaatsing van deze zonnepanelen maakt deel uit van het streven om in 2014 als gemeentelijke organisatie energieneutraal te zijn.

Wethouder Hans van der Pas had de eer om met de aansluiting van de laatste kabels de zonne-installatie op het dak van het gemeentehuis, boven de raadzaal in gebruik te stellen. Hans van der Pas: “Als we inwoners en bedrijven   stimuleren om energiebewust bezig te zijn en zonnepanelen aan te schaffen, dan moeten we zelf natuurlijk wel het goede voorbeeld geven.” Daarmee doelt Van der Pas op het regionale project Zonnepanelen. Sluit je aan! waar bewoners en bedrijven tot eind mei scherp geprijsde kwaliteitspanelen kunnen kopen.
De 22 zonnepanelen gaan gezamenlijk zo’n 4.400 kWh opwekken. Dat is te vergelijken met het stroomverbruik van een huishouden met vier personen. De drie elektrische auto’s van de gemeente kunnen daar gezamenlijk zo’n 20.000 km mee rijden.
De komende jaren wil Bernheze het aantal panelen uitbreiden om op die manier nog meer zelfvoorzienend te worden.
De opgewekte stroom gebruikt de gemeente onder meer voor haar verlichting, de computers en de  kopieerapparaten, maar ook om de drie elektrische auto’s mee op te laden.

In 2014 wil de gemeente Bernheze als organisatie energieneutraal zijn. Dat heeft de gemeenteraad in 2011 bepaald. Om deze ambitie te realiseren plaatst de gemeente niet alleen zonnepanelen, maar zet zij ook fors in op energiebesparing en inkoop van duurzame energie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Derikx,
 telefoon (0412) 45 88 88.