Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

fazant_1Na de wintersluiting is de fazanterie weer geopend voor bezoekers.
Behalve de grote collectie fazanten,van meer dan 50 verschillende soorten, is er nog veel meer te zien. Zoals de beeldentuin met kunst van professionele kunstenaars uit verschillende landen. Deze kunst is gemaakt van verschillende materialen waaronder keramiek en polyester en vaak heel kleurig.

In de fazanterie zijn ook een aantal kleine natuurprojecten zoals een kikker-en paddenpoel, een wilde bloemenweide en voorzieningen voor allerlei insecten.

 Dan is er natuurlijk de Japanse tuin, geopend in 2011. Deze tuin is een groot succes. De eerste planten staan al in bloei. Na de Japanse kers en Azalea’s staan nu de Rododendrons op springen. Laat hier voor even de hectische buitenwereld achter u.

 Voor kinderen is er een kleine speeltuin, een trapskelterbaan en een hoekje met knuffeldieren.

Er is een speurtocht door de fazanterie voor de leeftijdsgroep 8-12 jaar. Er zijn ook zoekkaarten te leen voor het ontdekken van allerlei diertjes.

 Fazanterie de Rooie Hoeve is een stichting die grote behoefte heeft aan vrijwilligers om het geheel draaiend te houden. Als u enkele uren per week tijd hebt om bijvoorbeeld als gastheer of gastvrouw bezoekers te ontvangen of u vindt het leuk om wat tuinonderhoud te doen dan houden we ons aanbevolen.

 Van donderdag tot en met zondag kunt u van 12.00 u. tot 17.00 u. het park bezoeken. Groepen vanaf 15 personen kunnen buiten deze tijden afspraken maken via telefoonnummer 0413-224102.

Fazanterie de Rooie Hoeve ligt aan de Stoppelveldseweg nr.1 in Heeswijk-Dinther, tussen fietsknooppunt 51 en 61. Tot ziens.