Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

120616 volkstuinNovember 2011 bezochten enkele actieve tuinliefhebbers notaris Dielissen voor de oprichting van een volkstuinvereniging. Sinds een aantal jaren maakten zij gebruik van het volkstuinencomplex aan de Koffiestraat en zagen met lede ogen toe, hoe het aantal tuinders afnam en de staat van het complex verder achteruit ging. 

Om hier verandering in te brengen, om de mensen weer enthousiast te krijgen voor het tuinieren en om het complex te kunnen behouden, hebben zij volkstuinvereniging ”De Koffiestraat”opgericht. Samen met de leden heeft het bestuur van de nieuw vereniging in de afgelopen periode veel energie gestoken in het opknappen van het oude complex aan de Koffiestraat. Het schuurtje werd onder handen genomen, de paden en de parkeerplaats werden verhard en het voorterrein werd voorzien van nieuwe aanplant en naamborden.

Leden en bestuur zijn trots op wat er in een half jaar tijd is gepresteerd en willen graag meer mensen enthousiast maken voor hun hobby: de volkstuin! Daarom organiseren zij op zondag 24 juni een open dag. Wethouder R.v.d.Wijdeven zal om 11.00 uur het vernieuwde complex aan de Koffiestraat in Heeswijk-Dinther openen, waarna de open dag van start gaat.

Naast het bezichtigen van de volkstuinen en een praatje met de aanwezige tuinders kan er een bezoekje gebracht worden aan de aanwezige standhouders. Verder hebben enkele leden de catering voor die dag op zich genomen en staan koffie, thee en frisdrank voor de bezoekers klaar. Als de ”groeicondities” ons de komende periode niet in de steek laten, geven we alle bezoekers na afloop een gratis kropje sla van eigen grond mee!!!