Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

dieven.jpgDe gijzelingszaak op camping De Wildhorst in Heeswijk-Dinther heeft de politie op het spoor gebracht van een dievenbende. De politie vond in het chalet waar een 31-jarige Ossenaar zijn ex-vriendin ruim drie weken zou hebben vastgehouden amfetamine, drie motoren, een quad, twee minibikes en zeventien beschermde vogels. Bron: Brabants Dagblad.


Die spullen zijn vermoedelijk gestolen in de omgeving van Landerd en Bernheze.

De Ossenaar is hoofdverdachte in deze zaak, maar de politie gaat er vanuit dat hij hulp heeft gehad. In ieder geval van een 23-jarige vriend uit Heesch, die net als de man uit Oss vorige week opgepakt werd. Het onderzoeksteam van de politie verwacht nog meer aanhoudingen, één nieuwe verdachte is al bekend. Een woordvoerder: "We weten wie we moeten hebben, maar hij is nog niet van z'n bed gelicht. Criminelen zijn ook wel eens met vakantie."

De diefstallen kwamen aan het licht toen een 22-jarige vrouw op 25 juni aangifte deed van ontvoering. Zij zegt een dag eerder te zijn ontsnapt van de camping, waar ze drie weken niet weg durfde te gaan omdat ze ernstig fysiek en mentaal bedreigd werd door de Ossenaar, met wie ze korte tijd een relatie had.

In tegenstelling tot wat eerder gesuggereerd werd, zat de vrouw niet continu vast op De Wildhorst, nadat zij op 23 mei van haar fiets getrokken zou zijn op de Hooghei in Berlicum. Tot 3 juni zou ze zijn vastgehouden in de woning van haar ex-vriend in Oss.

De politie zegt geen moment van twijfel te hebben gekend in het 'gijzelingsverhaal'. Enerzijds door het verleden van de Ossenaar, die in het verleden meermalen is veroordeeld voor huiselijk geweld. Een woordvoerder: "En de vrouw gaf de tip over de gestolen spullen. Dat bleek na een inval op de camping allemaal te kloppen. Dat zegt ook iets."

De Ossenaar, die bij de politie-inval op de vlucht sloeg en vorige week pas werd opgepakt, ontkent alle feiten. Hij blijft sowieso tot 30 juli in voorlopige hechtenis. Zijn advocate heeft er op aangedrongen dat er meerdere getuigen worden gehoord, zowel over de gijzeling als over de diefstallen. "De spullen die in het chalet waren, lagen daar omdat mijn cliënt monteur is en hij die zou repareren. Verder wil ik niet inhoudelijk op de zaak ingaan zolang het onderzoek loopt, maar er kloppen dingen niet. Er zijn getuigen die dat kunnen bevestigen."


(Bron: Brabants Dagblad, auteur: Linda van Gorkum)