Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

oude_mensen.jpgJa beste mensen, ik zal proberen het kort te houden maar ik ben best wel erg onder de indruk wat er in Heeswijk-Dinther met oudere mensen gebeurd. Kost wat kost moesten de ouderen het bejaardentehuis Ter Weer uit, op weg naar Cunera/de Bongerd. Wat moest er gebeuren met de mensen uit de omliggende bejaardenwoningen die daar voorheen kwamen eten? Die werden de eerste drie weken opgehaald door een busje en naar Cunera gebracht en gehaald. Zo ook o.a. mijn vader. En wat krijgen de ouderen nu te horen, "we stoppen met vervoer want dat gaan wij niet meer betalen". Dus de mensen zijn aangewezen op eigen middelen om te kunnen eten bij Cunera.

Het is te gek voor woorden dat mensen tussen de 70 en 80/90 jaar maar moeten zien hoe ze daar komen!! Ik ken persoonlijk mensen die het allemaal niet meer zo goed weten en doelloos staan te wachten bij Ter Weer of er nog iemand komt die hen op komt halen! Is dat de dank van deze maatschappij voor die mensen die vroeger, in pure armoede, ons land na de oorlog opgebouwd hebben tot wat het nu is?

En vraag ik me af, is het niet zo dat  als een instantie mensen gaat verhuizen, dat zij dan ook  verantwoordelijk zijn voor de nasleep ervan? Een dochter van Janske v/d Wetering zei,' dat ze de Directeur de Hr. v/d Wielen had gebeld over deze situatie en kreeg te horen dat het allemaal wat moeilijk zat en dat ze bereid waren 1/3 van het vervoer te betalen''.
Nou dat zet zoden aan de dijk. Wie is hiervan eigenlijk de eindverantwoordelijk die hier over gaat???

Als het nu al zo gaat met onze oudjes ben ik wel erg bang om ouder te worden. Mijn vader kan
gelukkig nog autorijden en neemt dan nog wat mensen mee naar Cunera, maar krijgt wel te horen dat hij zijn auto niet voor het gebouw mag zetten, terwijl sommige mensen die afstand niet eens meer kunnen lopen. Ooit gehoord van een koude douche???

Rien Dortmans.