Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

crazyness.jpgJongeren die de moed hebben om zich een nieuwe look aan te meten, kunnen zaterdagavond terecht op het evenement Crazyness in feestcafé Xanadu.

 

Op de avond geeft een serie kapsters op het podium gratis knipbeurten weg aan cafébezoekers. Mensen die op zoek zijn naar iets geks of aparts, zoals inscheren, opsteken, figuren verven of invlechten, kunnen zich vanaf middernacht bij de hairstylisten melden, want 'hoe gekker hoe beter' is het motto.

Crazyness is een idee van Charlotte de Groot uit Beek en Donk en Sharon van de Laar en Joyce Raymakers uit Boekel. Het drietal is tweedejaars student aan de opleiding Uiterlijke Verzorging van het ROC in Eindhoven. Een vaste opdracht elk schooljaar is het organiseren van een evenement. "Op de opleiding gaan ze er vanuit dat wij later een eigen kapsalon hebben. Tegenwoordig is het heel gewoon dat een kapsalon evenementen op touw zet. De opleiding verwacht dat we alles zelfstandig uitzoeken. Zo laten we zien wat we kunnen", legt Charlotte de Groot uit.

Via de stagebegeleider kwam het trio uit bij Roy van der Heijden van Xanadu en die was direct voor het evenement te porren. Sponsoren werden gezocht, posters ontworpen en afspraken gemaakt met de regionale pers. Klasgenoten en vriendinnen zorgen op het podium voor creatief knip- en vlechtwerk. Zelf nemen de drie organisatoren de kam en schaar niet ter hand. Joyce Raymakers: "Wij zorgen ervoor dat alles goed verloopt en vooral dat er voldoende mensen enthousiast zijn om zich op het podium te melden. Voor ons gaat het puur om de organisatie. Dat alleen al zal handenvol werk kosten."

Crazyness staat voor 'iets geks bedenken met je haren'. Iets anders doen dan anders, want standaard is bij de kapsters 'not done'. "We willen graag laten zien wat de laatste mode is en we proberen de mensen daar warm voor te maken. De kapsters op het podium laten zien wat je allemaal met je haar kunt doen en dat is veel meer dan mensen denken. Je hoeft toch niet je hele leven standaard te gaan en altijd hetzelfde kapsel te dragen? De kunst is om de cafébezoekers daarvan te overtuigen", aldus Raymakers.

Tijdens het knippen zorgt een dj voor toepasselijke muziek en om de kosten van de avond te drukken, is er een loterij met leuke prijzen. Lootjes kosten 50 eurocent. De ergste nachtmerrie voor de studentes is dat het evenement niet aan zou slaan. Dan zullen ze de cafébezoekers er met de haren bij moeten slepen. De Groot: "Samenwerken is het belangrijkste van ons evenement. Het loopt tot nu toe allemaal boven verwachting en we krijgen enorm veel respons. De mensen willen heel graag meewerken. Dat hadden we vooraf echt niet verwacht. Het wordt steeds spannender nu het dichterbij komt. Het ergste is als de mensen zich niet op het podium durven te melden en dat Crazyness niet aanslaat. Maar ja, alles is gratis, dus dat moet toch lukken..."

Bron: Brabants Dagblad, auteur: Peter van der Steen