Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

marcelvh.jpgVandaag is Marcel van Herpen Koninklijk onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In het gemeentehuis van Bernheze spelde burgemeester Heijmans hem de daarbij behorende versierselen op.

Zijn verdiensten zijn talrijk. Een greep daaruit:

Kunst en cultuur:

Sinds ’93 is Marcel onafgebroken inspirerend en stimulerend actief geweest om kunst en cultuur dichterbij de mensen te brengen en vice versa. Voor zowel de kunstgroep Pictura poëtica in de beginjaren en als huidig vicevoorzitter van de Bernhezer Kunstkring is hij voor de groepen een onderscheidend initiator, organisator en deelnemer. Een bruggenbouwer pur sang.

Daarnaast heeft hij bij zeer veel exposities, culturele manifestaties en dorpsevenementen zijn bijdrage geleverd in creatieve en culturele zin. Hij is actief bij Fotoclub Bernheze en neemt daarnaast deel aan veel tijdelijke projecten en activiteiten in de gemeente.

Onderwijs:

Marcel is projectleider van het Expertisecentrum ‘Duurzaam Opvoeden en Ontwikkelen’. Beroepshalve maar zeker óók belangeloos heeft Marcel zich op bijzondere wijze ingezet voor onderwijsontwikkeling en de relatie daarvan met het vergroten van kansen van mensen, zowel in Nederland als ook internationaal. Zijn maatschappelijke betrokkenheid is inspirerend en helpt vele anderen stappen vooruit te zetten.

Namens het bestuur en de leden van Avesteyn feliciteren wij Marcel van harte met zijn onderscheiding.