Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

duurzameverb.jpgOok dit jaar stelt Rabobank Bernheze Maasland weer een geldbedrag beschikbaar voor projecten die ú helpen uw leefomgeving aangenamer te maken. In voorgaande jaren werd er steeds € 80.000,- verdeeld, maar dit jaar is dat bedrag verhoogd naar € 90.000,-! Goed nieuws voor verenigingen en stichtingen die in 2010 een innovatief project willen realiseren.

Vanaf 1 juni kunnen alle verenigingen en stichtingen in gemeente Bernheze, gemeente Maasdonk en gemeente Lith, hun projecten weer bij Rabobank Bernehze Maasland indienen. “Met het Coöperatief Dividend willen we projecten steunen die een verschil maken in de maatschappij. Ze moeten een blijvende bijdrage leveren aan verbeteringen in de leefomgeving van onze klanten en leden”, aldus Joep Kok, directievoorzitter van Rabobank Bernheze Maasland. “Innovatieve ideeën en plannen in het teken van maatschappelijk verantwoord ondernemen of projecten die mensen samenbrengen willen we helpen realiseren”.

Waarom Coöperatief Dividend?
Coöperatief Dividend is ontstaan uit de coöperatieve uitgangspunten van Wilhelm Raiffeisen, grondlegger van de coöperatie. Door samenwerking en krachtenbundeling zijn betere resultaten te boeken dan door individueel te opereren. De belangen van onze leden en klanten staan voorop. Daarom zetten we ons in voor welvaart en welzijn in ons werkgebied. We proberen met het Coöperatief Dividend dus projecten te steunen die duurzame en structurele verbeteringen tot gevolg hebben. Met andere woorden; “leren vissen en niet eenmalig eten geven”. Geen andere Nederlandse bank beschikt over dit principe en gedachtegoed. Het maakt de Rabobank uniek.

Categorieën
Door de Ledenraad van Rabobank Bernheze Maasland wordt uit alle inzendingen een selectie gemaakt van 16 projecten, verdeeld over de 4 volgende categorieën:
1. Wijk & Gemeente
2. Cultuur & Natuur
3. Jongeren & Educatie
4. Zorg & Senioren
De Ledenraad let bij het maken van de selectie op een evenwichtige spreiding binnen het werkgebied, een goede verdeling van doelgroepen en categorieën en op een goede verhouding van de gevraagde bedragen. De aanvraag mag maximaal €15.000,- bedragen.

Aanmelden
Heeft u een innovatief idee dat een meerwaarde heeft voor ons werkgebied? De Rabobank daagt u uit om een innovatief voorstel in te dienen. U kunt uw aanvraag indienen vanaf 1 juni 2009 tot 1 september 2009. Voor ondersteuning door het fonds dient het project natuurlijk wel aan enkele criteria te voldoen. Deze criteria en het aanmeldingsformulier vindt u terug op www.rabobank.nl/bernhezemaasland of kunt u opvragen bij de bank.