Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

pa_en_ma_gevers.jpgOp 5 augustus a.s. is het vijftig jaar geleden dat Jan en Riet Gevers-Van Venrooy in het huwelijksbootje stapten. Jan Gevers is geboren in 1936 op Rukven (Heeswijk) en groeide op in een gezin met negen kinderen.

 Na school ging Jan bij de Post werken. Hij startte op het kantoor in Heeswijk. Jan heeft tot aan zijn VUT met veel betrokkenheid en plezier bij de PTT gewerkt (40 jaar).
Riet van Venrooy is in 1934 geboren in Vinkel en haar ouders hadden ook een boerderij. Het gezin Van Venrooy telde negen kinderen en Riet was de één na jongste. Riet werkte na de middelbare school in enkele winkels. Toen er kinderen kwamen, zorgde ze voor het gezin en wat later ging ze op De Bongerd in Heeswijk werken.

Jan en Riet ontmoetten elkaar in augustus 1953 in de danstent op de kermis in Vinkel. Jan bouwde samen met zijn broer Wim een tweekapper aan de Pastoor Maasstraat in Heeswijk-Dinther. En in dat huis wonen Jan en Riet nu nog steeds. Bijzondere momenten in hun leven zijn de geboorten van de kinderen, Erik en Dorothé, maar ook die van de kleinkinderen Manon en Luuk. Jan en Riet zijn zeer actief en bekend in het sociale leven in Heeswijk. Zo is Jan gids en vrijwilliger op kasteel Heeswijk, heeft hij al zijn leven lang vogeltjes, is hij lid van de Vogelvriend in Heeswijk (was circa 25 jaar penningmeester) en besteedt hij graag tijd aan zijn kleinkinderen. Riet is vrijwilliger bij Bernezorg, gymt en danst wekelijks en is een zeer liefdevolle en zorgzame oma voor Luuk en Manon. Samen zijn zij zeer betrokken bij het gezinsleven van hun kinderen. Daar waar zij kunnen bieden zij hen de helpende hand. Samen fietsen en wandelen Jan en Riet graag, gaan ze vaak bridgen bij de KBO en vrienden. Jan en Riet hebben een groot sociaal netwerk.