Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

msdGeacht college,

 Afgelopen week zijn wij, via de media, geconfronteerd met het zeer verontrustende nieuws over de enorme reorganisatie die bij MSD (voorheen Organon) in Oss op stapel staat.

Naar het zich laat aanzien een ontwikkeling die vele werknemers in onzekerheid stort en die voor de gemeenschap en economie van Oss en omgeving grote gevolgen heeft.

Dit ongekende verlies van werkgelegenheid komt hard aan in onze regio. Zeker in een periode die zich toch al kenmerkt door economische neergang.

 Naar aanleiding van het bovenstaande stelt de CDA-fractie u de volgende vragen:

 Bent u in het regionaal overleg van burgemeesters en/wethouders op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen bij MSD?

  • Bent u bereid in regionaal verband hierop actie te ondernemen?
  • Wilt u de gemeenteraadsleden van Bernheze op korte termijn inlichten over de gebeurtenissen, de gevolgen en uw aanpak met betrekking tot MSD, voor zover het Bernheze en/of regio aangaat?

 Aangezien er vele inwoners van onze gemeente werkzaam zijn bij MSD, zelfs in een aantal gevallen beide partners, is het wenselijk te anticiperen op de komende gebeurtenissen.

 Kunt u de gemeenteraad informeren welke stappen u hierin wilt nemen?

  • Op welke wijze dient Optimisd hierbij te worden ingeschakeld, en kan ook het werkplein in Veghel worden betrokken bij het zoeken naar oplossingen voor onze inwoners?
  • Bent u bereid te participeren in een regionale Onderzoekscampus om de kennis en ervaring op gebied van farmacie en biotechnologie voor de regio te behouden?
  • Bent u bereid de problematiek met de Provincie en betrokken Ministeries te bespreken om maximale druk te zetten op het vinden van oplossingen voor de regio?

 Wij zien uw reactie met grote belangstelling tegemoet.

 Hoogachtend,

 CDA - fractie Bernheze,