Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

vivaan..chauffeurs en bijrijders voor de Boodschappenplusbus en tuinklussers. Iedere doordeweekse dag en soms in het weekend gaat de BoodschappenPlusBus met drie tot zeven ouderen uit de gemeenten Uden en Veghel en uit Heeswijk-Dinther en Loosbroek op pad. Meestal gaan zij samen boodschappen doen en twee of drie keer per week is er een uitstapje. Deze dienst van het ouderenwerk van Vivaan kent inmiddels ongeveer 450 klanten die maandelijks een programma krijgen thuisgestuurd. Aan de hand van dit programma kunnen zij zich telefonisch aanmelden voor een rit met de BoodschappenPlusBus. Carmen van den Boom, coördinator van de BoodschappenPlusBus is op zoek naar vrijwilligers die op de bus willen rijden. Naast een chauffeur rijdt er altijd een bijrijder mee. Dit leuke vrijwilligerswerk kost minimaal een ochtend of middag per week. Belangstellenden kunnen contact opnemen met het ouderenwerk van Vivaan. Dat kan telefonisch (0413 367309) op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. {jcomments on}

helpen indien nodig

Zowel de chauffeur van de BoodschappenPlusBus als de bijrijder helpen de mensen die met de bus meegaan. Tenminste, als dat nodig is. De mensen worden thuis opgehaald. Met een groepje van maximaal zeven ouderen gaat de bus op pad. Supermarkten in Veghel, Uden of Erp, overdekte winkelcentra in de regio staan iedere maand in het programma. Na het boodschappen doen of winkelen gaat het groepje altijd ergens een kopje koffie drinken. Een belangrijke doelstelling van de BoodschappenPlusBus is het vergroten van de sociale contacten van de deelnemers. Iedere week staan er ook enkele uitstapjes op het programma. Die beginnen meestal ’s ochtends en duren dan tot het einde van de middag. De uitstapjes vragen dus meer tijd van de vrijwilligers.

klantvriendelijk

Van de vrijwilligers wordt een klantvriendelijke houding verwacht. Als gastheer of –vrouw van de BoodschappenPlusBus zijn zij de ogen, handen en de gids van de mensen die meegaan. Soms moeten mensen geholpen worden bij het in- en uitstappen en bij het boodschappen doen. De vrijwilligers dragen gewoonlijk de boodschappen voor de deelnemers en uiteraard tillen zij de rollators in de bus, als die mee moeten. Enige lichamelijke conditie is voor dit werk dus wel nodig; soms moet zelfs een rolstoel geduwd worden. Mensen die begeleider en chauffeur willen zijn, dienen uiteraard een geldig rijbewijs BE te hebben. Mensen zonder rijbewijs kunnen zich aanmelden als begeleider. Zoals alle vrijwilligers van Vivaan mogen ook de vrijwilligers van de BoodschappenPlusBus rekenen op ondersteuning door een beroepskracht en op vergoeding van de werkelijk gemaakte onkosten. Bovendien heeft Vivaan voor hen een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Een keer per jaar is er voor de vrijwilligers van de BoodschappenPlusBus zelf een gezellig uitstapje.

 

Ook is Vivaan op zoek naar mensen die willen :

KLUSSEN OP EEN NATUUREDUCATIETERREIN

 

Waar?

Stichting Dier & Tuin weide is een natuureducatieterrein van 53.000 vierkante meter met vele natuurtuinen en dieren. Gelegen aan de rand van Heeswijk-Dinther.

 

Hoe?

De vrijwilligers denken mee, realiseren plannen met betrekking tot dierenverblijven en het educatie materiaal en verrichten onderhoud.

 

Voor wie?

Iedereen die handig is met hout is van harte welkom.

 

Wanneer?

De werktijden worden in overleg bepaald.

 

Meer informatie?

U kunt contact opnemen met Ank Meertens van het Vrijwilligerspunt Bernheze, De la Sallestraat 3 in Heesch, 0412-474851, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.vivaan.nl