Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Volkstuin_LargeVandaag zijn een aantal leden van volkstuinvereniging ”De Koffiestraat” aan een grote opknapbeurt van de volkstuinen aan de Koffiestraat  begonnen.
In de afgelopen jaren, waarin het beheer van het volkstuinencomplex in handen was van de gemeente, was het onderhoud van het complex op een erg laag pitje komen te staan.

 

  De verhuur van de tuinen, het inschrijven van nieuwe leden en het onderhoud van het complex werd door de gemeente geregeld.  Een taak, die niet echt bij de gemeente thuis hoort en die de gemeente bovendien erg veel tijd en geld kost. Toen enkele tuinders zich vorig jaar dan ook tot de gemeente wenden met de vraag, of die mee wilde werken aan het oprichten van een vereniging, kon de zaak snel beklonken worden.

 

In oktober werden alle tuinders van de Koffiestraat bij elkaar geroepen met de vraag, of ook zij konden instemmen met het voornemen om een vereniging op te richten. Toen daar door alle tuinders volmondig ”Ja”op werd gezegd, kon het bestuur aan de slag met het opstellen van de statuten en een huishoudelijk reglement. Daarvoor werd contact opgenomen met het bestuur van de collega volkstuinvereniging in Heesch, ”Het Akkerveldje”.

Nadat de statuten van de nieuwe vereniging in november bij de notaris waren gepasseerd konden de eerste plannen om het enigszins vervallen complex aan te pakken gemaakt worden.
Het schuurtje op het complex was al in een voorgaand jaar door een aantal actieve leden onder handen genomen, toen duidelijk werd dat de gemeente plannen had om het gebouw te slopen, omdat het niet veilig meer zou zijn. Dat kon door de leden gelukkig nog voorkomen worden, door de nodige herstelwerkzaamheden uit te voeren.

Prioriteit op dit moment had het parkeerterrein en de hoofdpad naar het schuurtje. Beide waren in de afgelopen jaren volledig kapot gereden. Na een dag hard werken liggen ze er weer perfect bij. Het parkeerterrein en de hoofdpad zijn verhard en alle ongerechtigheden zijn verwijderd. Binnenkort wordt ook de groenstrook bij het parkeerterrein aangeplant en wordt de toegangspoort opnieuw in de verf gezet.

Het doel van de nieuwe vereniging is om het tuinieren voor de huidige, maar ook voor toekomstige tuinliefhebbers weer aantrekkelijk en plezierig te maken. Met het opknappen van het complex is daar in ieder geval een eerste aanzet voor gemaak

Tekst Peter van Vugt, Foto: Cor van Hooft: