Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

vivaanVluchtelingen Werk Oost-Brabant e.o. begeleidt vluchtelingen en migranten bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan. Een taalcoach is een vrijwilliger die een inburgeraar tijdens het inburgeringstraject helpt bij het leren van de Nederlandse taal. Dit gebeurt vooral door de taal in de praktijk te oefenen.

 

Vrijwilligers die o.a. beschikken over een goede beheersing van de Nederlandse taal en eventueel een tweede taal (zowel mondeling als schriftelijk) en over voldoende sociale vaardigheden voor het motiveren, stimuleren en instrueren van cliënten zijn van harte welkom.

Vanaf drie maanden tot een jaar zijn er wekelijks ontmoetingen van 1 tot ongeveer 1,5 uur (afwisselend) thuis, bij de vrijwilliger of buitenshuis. De taalkoppels kunnen de bezigheden samen bepalen.

Meer informatie? U kunt contact opnemen met Ank Meertens van het Vrijwilligerspunt Bernheze, De la Sallestraat 3 in Heesch, 0412-474851, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.vivaan.nl