Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

17072012 solexrace2012 01Het is bijna zover: op 3, 4 en 5 augustus vindt voor de zesde keer het festival rondom de grote 24-uurs Solexrace plaats. Dat betekent dus weer drie dagen volop feest en spektakel. Nieuw op het programma is dit jaar een aparte 2-uurs Brommerrace. Natuurlijk is KiKa (Kinderen Kankervrij) weer het goede doel waarvoor wordt ges(t)reden.

Uit je dak met drie dagen feest en muziek
Het spektakel wordt drie dagen lang omlijst met een gevarieerd feestprogramma. Ga uit je dak op de klassiekers van 90’sNOW!, de geniale mash-up van de Memphis Manics, de Nederfolkrock van BZB, de opzwepende covers van 30EUROLIVE of de beregezellige muziek van de WC Experience. Een grote verrassing is de come-back van Mark van Demen en zijn Millstreetband. Zij speelden jarenlang elke feesttent en iedere kermis helemaal plat en dat gaan ze, met dit eerste optreden sinds 7 jaar, nu ongetwijfeld wéér doen.

24-uurs Solexrace
Voor de deelnemers wordt het nu langzamerhand echt spannend. Maanden van testen, proefrijden, bloed, zweet en tranen, om in dit doldwaze weekend een ijzersterke prestatie neer te kunnen zetten. Zaterdag 4 augustus om 16.00 uur gaan meer dan 100 strakgemotiveerde teams van start, uiteraard weer volgens de methode Le Mans.

2-uurs Brommerrace
Nieuw op het programma is deze keer de 2-uurs Brommerrace. Een nieuw parcours, nieuwe deelnemers en een nieuwe uitdaging. Zij zullen 2 uur lang moeten laten zien wat ze kunnen op dit aparte parcours. De brommers trainen op zaterdag van 18.00 tot 19.00 uur en starten zondag om 12.00 uur met hun race.

Kinderprogramma
Ook dit jaar is er weer een kinderprogramma, waarvoor de hulp is ingeschakeld van Jong Nederland HDL. Op zondagmorgen zullen zij vanaf 10.00 uur de kinderen op gepaste wijze vermaken met allerlei activiteiten.

Camping
Voor bezoekers die niks van het driedaagse spektakel willen missen is er een speciaal campingterrein aangelegd met toiletten en wasgelegenheid.

Kaarten zijn online te koop via de website, maar ook bij alle FreeRecordShops, Zaal/Restaurant Stanserhorn (Heeswijk-Dinther), Tabaksspeciaalzaak Jan van Roessel (Schijndel), CD Kiosk (Oss), Café Frappant (Berlicum), Café de Ketel (Vorstenbosch) en Café Boetje (Geffen).

Meer info over de voorverkoop, tickets, camping, inschrijvingen en het feestprogramma is te vinden op www.24uurssolexrace.nl