Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

sponsorloop st_ALSVandaag het eerste verslag van Huub Sperber. Dag 1 van de Vierdaagse: zo'n eerste dag is altijd weer genieten en de kriebels zullen weer aanwezig zijn. Huub vertelt.

"Nadat we ons maandag in de stromende regen hadden aangemeld was het vanmorgen vroeg uit de veren om op tijd te starten. Om 3 uur ging de wekker en jawel, het regende nog steeds in Malden, waar ik bij mijn zus Karin verblijf. Na een goed ontbijt de rugzak in orde gemaakt. Er moesten wat extra dingen mee vanwege het weer: extra droge sokken en een shirt (in een plastic zak voor als het “binnen zou regenen”), een sweater en regenjas. Het is een half uurtje fietsen naar de wedren vanuit Malden en omdat het nog steeds regende was Karin, die mee op was gestaan, zo lief om mij met de auto naar de start te brengen. En kijk: in Nijmegen was het droog! Zodoende kon ik met frisse moed om 4:25 uur van start gaan. Het bleef nog ongeveer een uur droog en het tempo kwam er al aardig in, al valt dat vaak niet mee door de vele mede-wandelaars en sommige smalle doorgangen. Toen volgde een periode van afwisselend mot- en hardere regen, dus het was een heel gedoe met regenjassen, poncho’s en capes (aan-uit enz.). Na ruim twee uur mijn eerste rust genomen voorbij Bemmel. Daarna op naar “de lus” (de extra 10 kilometer voor de 50-lopers), door Huissen en een buitenwijk van Arnhem naar Elden. Tweede rust om 9:45 uur en ik was al een eindje over de helft. Daarna naar Elst, waar alle routes weer samenkomen en het vaak erg druk is, maar ik had geluk. Ik zat net in een rustig stuk, dus kon goed door Elst heen komen. Via Valburg ging het naar Oosterhout, waar ik nog een rust nam. Het was kwart voor twee en de eindstreep lag nog 8 kilometer ver, over de beruchte dijk (waar het in 2006 zo mis ging en de 4daagse werd afgelast), de Waalbrug en een stukje van de Nijmeegse binnenstad. Onderweg was het ondanks het wisselvallige weer als vanouds een gezellige boel met bandjes en artiesten in alle maten en soorten. Dat houdt de moed er aardig in! Tegen 16:00 uur afgemeld, ruim een uur voor de deadline, en de stand van de Sponsorloop opgezocht. Daar kennis gemaakt met Jacques Simons, de initiatiefnemer en organisator van de sponsorloop. Maria had zich inmiddels ook gemeld en kwam even bijpraten. Het was voor haar net zoals voor de meesten een vermoeiende dag geweest maar verder was het wel goed gegaan. Ze kon pas om 8:15 starten (er werd om onduidelijke redenen niet eerder met scannen van de polsbandjes begonnen) en was om 16:30 binnen.

Jacques was erg geïnteresseerd hoe wij het ervaren hadden om sponsors te werven en of het nog iets toevoegt aan het wandelen. Nou, dat doet het zeker. We zijn allebei erg blij verrast met de vele (louter positieve) reacties en het grote aantal. We voelen ons tijdens het lopen moreel gesteund door meer dan 80 mensen en dat maakt echt een verschil. Het is moeilijk onder woorden te brengen.

Zoals altijd toch nog even op de Wedren rond blijven hangen en nog wat gepraat met mede-wandelaars, waaronder ene Leo van 70 jaar die de 4daagse voor de 33-ste keer loopt.

Op de ‘basis’ nog even mijn linker scheenbeen verzorgd en gekoeld want ik had daar onderweg wat last van gekregen. Is waarschijnlijk een overbelastingsblessure, overgehouden aan de Kennedymars vorige week. Die leek helemaal over maar stak na zo’n 30 kilometer toch weer de kop op. “Rustig aan” is dus het motto voor het vervolg van deze 4daagse! Voor de rest geen centje pijn, alleen wat moe maar dat is niet gek na zo’n dag.

Na een lekkere douche rond 22:00 uur mijn bed ingerold. Een paar uur rust is nu hard nodig, vannacht om 3 uur “geht es wieder los”. "

 

Dag 2 zit er inmiddels alweer op. Morgen komt het verslag daarvan op de website!