Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Algemeen

150831Theo LuciusOud-PSV’er Theo Lucius heeft voorspellende gave: ‘PSV wint kraker met 3-1'

Je voetbaltoto is in goede handen bij Theo Lucius uit Heeswijk-Dinther. De oud-prof voelde zondag aan zijn water dat de kraker PSV Feyenoord geen saaie pot zou worden. Bovendien voorspelde de oud-speler van PSV en Feyenoord de juiste einduitslag: 3-1 voor de Eindhovenaren.

Lucius was zondag niet in het Philips Stadion, maar in zijn kroeg 'Café In d'n Ollie' in Heeswijk. Tussen het biertappen door keek hij samen met andere kroeggasten naar de kraker tussen PSV en Feyenoord. 

Glazenbol
Op verzoek van Omroep Brabant pakte Lucius zijn glazen bol erbij en voorspelde een mooie zege voor PSV. "Ik verwacht een heel open wedstrijd, twee ploegen die willen aanvallen. Ik denk dat PSV aan het langste eind gaat trekken. Het wordt 3-1 voor de thuisploeg", zei de drievoudig international vooraf. En zo geschiedde ook

Na afloop van de wedstrijd bleef hij bescheiden. "Je kunt een keer geluk hebben", zei de uitbater van Café In d'n Ollie. "Het was een leuke wedstrijd, heel open. Kansen over en weer, maar PSV was wel de betere ploeg. 

Mooie herinneringen
'Boem Boem Theo', zoals zijn bijnaam luidt, droeg in het verleden zowel het shirt van PSV als dat van Feyenoord. Aan beide clubs bewaart hij mooie herinneringen. De thuiswedstrijd in de halve finale Champions League in 2005 tegen AC Milan was misschien zijn beste wedstrijd ooit. 

Lucius speelde in het shirt van PSV de sterren van de hemel. De Eindhovenaren wonnen met 3-1, maar omdat ze uit met 2-0 verloren stonden niet zij maar de spelers uit Milan in de Champions Leaguefinale. 


Kroegbaas
Tegenwoordig runt Lucius een café en probeert hij -  met onder meer een dienblad vol snacks -  zijn vaste klanten tevreden te houden. Het contrast met zijn voetbalcarrière is enorm, maar de drievoudig international doet daar niet zo moeilijk over: "Ik ben maar een normaal mens. Ik vind dit hartstikke gezellig. We hebben leuke kroeg en leuke klanten", aldus Lucius.

Bron: Omroep Brabant

Auteur: Martin Milicevic

Bernhezer gehandicaptenbalStichting “Bernhezer gehandicapten bal” organiseert op 18 oktober een rommelmarkt, in Partycentrum ‘t Maxend te Nistelrode. We zijn op zoek naar kraamhouders die op deze gezellige rommelmarkt een kraam willen huren voor 10 euro.

Het Bernhezer gehandicapten bal is een organisatie die op de eerste zondag van november haar jaarlijks terugkerend evenement het “verkleedbal” voor gehandicapten organiseert. Dit is een feestmiddag voor mensen met een lichamelijke of geestelijke handicap.

Weet je geen raad met de vele waardevolle spulletjes die je toch niet zo maar kan weggooien, geen nood huur dan een kraam voor maar €10,00 . Op zoek naar leuke hebbedingetjes bezoek dan deze gezellige rommelmarkt, een gezellig uitje voor de hele familie.

Mocht deze datum bij u niet uitkomen dan is er op 13 december nog een rommelmarkt.

Partycentrum ’t Maxend heeft een ruime kaart om de innerlijke mens te verwennen voor ieders portemonnee. Deuren gaan open om 9.30 tot 15.00 voor de bezoekers. Voor informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of bel Tel 0412 61 12 51

Wij hopen u te zien op 18 oktober in: Partycentrum ’t Maxend, Maxend 22 a, 5388 TX te Nistelrode ,

Bernhezeloop XRCDoe je op zaterdag 29 augustus mee aan de 10 kilometer, halve marathon, estafette of Rabobank jeugdloop? Deze laatste zaterdag van augustus staat de 13e editie van de traditionele XRCBernhezeloop gepland. De Rabobank jeugdloop van 500, 1.000 en 1.500 meter start om 16:00 uur in de Raadhuisstraat in Heeswijk-Dinther. De halve marathon start om 17:00 uur. De 10 km en estafette worden om 17:15 uur weggeschoten, allen ook in Heeswijk-Dinther!

Nieuw in 2015: halve marathon loopt twee ronden.

In tegenstelling tot vorige edities met de start in Heesch voor de halve marathon, zal dit jaar deze afstand starten in Heeswijk-Dinther. Er worden 2 ronden gelopen over het parcours van de 10 km met een kleine extra lus om te komen tot de exacte afstand van 21,1 km.

Schrijf je nu vast in op www.xrcbernhezeloop.nl

In de voorinschrijving, tot en met 25 augustus, zijn de kosten € 5,00 voor de 10 kilometer, € 7,00 voor de halve marathon en € 20,00 per team voor de estafette. Deelname aan de Rabobank jeugdloop is gratis. Je kunt je op 29 augustus vanaf 14:00 uur nog inschrijven in de inschrijftent bij de start/finish in Heeswijk-Dinther. Kosten zijn dan € 7,00 voor de 10 km, € 9,00 voor de halve marathon en € 24,00 per team voor de estafette.

Wederom regelen we vele faciliteiten zoals gratis IPICO chiptiming.
Bij alle wedstrijden vindt tijdregistratie plaats middels een gratis chipsysteem, waardoor elke loper de exacte netto tijd krijgt.
Verder zorgen we voor douches/kleedruimte, medische verzorging, verkeersregelaars, drink- en sponsposten en een gezellig terras bij de start/finish in Heeswijk-Dinther. De inzet van zo’n 100 vrijwilligers en de financiële steun van diverse sponsors maken dit mooie evenement ook dit jaar weer mogelijk! Komt u de deelnemers aanmoedigen of wellicht speelt u in een dweilorkest dat voor extra gezelligheid kan zorgen voor deelnemers en supporters?

Er is een attentie voor elke deelnemer.

Wat de attentie is, is een verrassing. Verder hebben we bekers en geldprijzen voor de nummers 1, 2 en 3 in de volgende categorieën: Heren t/m 39 jaar, Heren 40+, Dames t/m 34 jaar en Dames 35+. De categorieën bij de jeugd zijn: t/m 8 jaar; 9 & 10 jaar en 11 t/m 13 jaar. De afgelopen 12 jaar nam het aantal deelnemers toe tot 250 halve marathonlopers en bijna 50 estafetteteams van bedrijven, sportverenigingen, familieleden en vrienden. Ben jij er in 2015 ook 1 van?

Meer informatie is te vinden op www.xrcbernhezeloop.nl.
Vragen of reacties kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daar kun je ook terecht

Solexraces1

Aan de jaarlijkse 24-uurs Solexrace  is zondagmiddag om 4 uur een einde gekomen. Er is bijna 36.000 euro opgehaald voor KiKa, een Nederlandse stichting die sinds 2002 fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker. Team van de Burgt uit Uden werd zondagavond uitgeroepen tot winnaar van de negende editie. Café de Poot in Lith zamelde meer dan 10.000 euro in voor het evenement.

Voor het negende achtereenvolgende jaar werd dit weekend de lange afstandsrace voor Solexfietsers gehouden. In totaal is er de afgelopen jaren meer dan 200.000 euro opgehaald voor Stichting Kinderen Kankervrij. 

Een Solex is een veredelde fiets met een hulpmotortje. Bijna honderd Nederlandse, Belgische en Franse teams legden negenhonderd kilometer af op het stoffige en ruige parcours.

Afgelopen edities
Zoals de naam aangeeft duurt de Solexrace een volledige dag. Vorig jaar werd er ruim 28.000 euro opgehaald voor KiKa. Het jaar daarvoor bracht het evenement 25.000 euro in het laatje.

Bron: Omroep Brabant

Foto: Martijn de Bie

SolexracesSolex keuringen zijn in volle gang. Meer dan 100 van deze stalen rossen gaan er zaterdag, om stipt 16.00 uur van start!

ongeluk Hommelse_Hoeve-JustitiewegOp de kruising Hommelsehoeve-Justitieweg  botsten vanavond twee auto's tegen elkaar: 1 gewonde en een auto in de sloot.

Het is nog onduidelijk hoe het met de gewonde gesteld is.

Lees meer: Ernstig ongeluk

vvvWilt u ook uw evenement in deze agenda opgenomen zien? Geef dit dan minimaal 2 weken vooraf, per post, e-mail, fax of telefoon, door aan VVV kantoor Heeswijk-Dinther, Raadhuisplaza 18a, 5473 CX Heeswijk-Dinther, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon: 0413-292884

Bernheze te klein voor uw evenement? Uw evenement kan kosteloos worden opgenomen in VVV- producties. U kunt zelf online het evenement aanmelden via http://www.vvvhetgroenewoud.nl/go/online-aanmelden-evenement of informeer naar de voorwaarden bij VVV Heeswijk-Dinther 0413-292884.

Algemeen:

Heemkundekring “De Wojstap” Raadhuisplein 21: Inloopmiddag, elke woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur. www.dewojstap.nl.

Kasteel Heeswijk: Geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. Rondleidingen om 12, 13, 14, 15 en 16 uur. Kindertour elke woensdagmiddag om 14.30 uur. Entree 7 euro en kinderen van 4 t/m 12 jaar 4 euro. Voor groepsreserveringen tel: 0413-292024 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Brasserie Het Koetshuis is geopend vanaf 11.00 uur op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag. www.kasteelheeswijk.nl.

Kilsdonkse Molen: Kilsdonkseweg 4-6: Van 1 april tot en met 31 oktober elke dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur, behalve op maandag. Op zaterdag kan men tussen 10.00 – 16.00 uur aansluiten bij een rondleiding zonder afspraak. Andere dagen reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 4,50 euro, kinderen tot 12 jaar onder ouderlijk toezicht gratis. www.kilsdonksemolen.nl.

Meierijsche Museumboerderij: Meerstraat 28. Geopend van 1 april t/m eind september op dinsdag- en woensdagochtend van 10.00 - 12.00 uur en op zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur. Entree 3,50 euro, kinderen van 5 t/m 11 jaar 2 euro, kinderen t/m 4 jaar gratis. Groepen het gehele jaar via reservering 7 dagen per week via tel: 0413-291172 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. www.museumboerderij.nl

 Fazanterie De Rooie Hoeve: Stoppelveldseweg 1: Geopend van 1 mei tot 1 oktober op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Groepen kunnen een afspraak maken voor andere dagen en tijden. Toegang vanaf 6 jaar 3 euro. Groepen vanaf 15 personen 2,50 euro. www.derooiehoeve.nl

Beeldentuin Interart: Gouverneursweg 6c. Geopend van 29 augustus t/m 27 september op donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. In juli en augustus geopend op telefonische afspraak. Voor groepen ook buiten de openingsuren op afspraak te bezoeken, behalve op maandag. Entree 5,00 euro. Voor groepen vanaf 20 personen 4,50 euro. www.interart.nl

Bloempluktuin Op het Erf: Aa-brugstraat 4a: Geopend woensdag t/m vrijdag van 13.00 - 17.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 - 16.00 uur. (gesloten van 1 augustus t/m 11 augustus). www.opheterf.net

Bloempluktuin Mrs. Bouquet, Heikantsedijk 1a: Geopend woensdag en donderdag vanaf 13.00 uur tot zonsondergang, vrijdag vanaf 10.00 uur tot zonsondergang en zaterdag vanaf 10.00 tot 17.00 uur. www.mrsbouquet.nl

 

 

WaterkeringDe afgelopen dagen heeft het flink geregend. In Oost-Brabant is tussen de 25 en 50 millimeter neerslag gevallen. Dit geeft de broodnodige verlichting. Het waterschap kan nu weer water ‘sturen’ naar sloten en beken die zijn drooggevallen. Echter, de hoeveelheid regen is niet voldoende om het tekort dat is ontstaan aan te vullen. Bovendien wordt het deze week warm waardoor water verdampt. Daarom blijft het verbod om uit oppervlaktewater te onttrekken gehandhaafd.  

 

Grondwater 
Door deze lange warme en droge periode is de grondwaterstand ook gedaald. Het waterschap houdt dit scherp in de gaten. We proberen nu al zoveel mogelijk grondwater te conserveren. In het najaar en de winter is de inzet er op gericht om de grondwatervoorraad weer aan te vullen. Zo is er volgend voorjaar en zomer, droge periode, voldoende grondwater voor landbouw en natuur. 

Vogelwacht Uden‘Ervaren cursusleiders leren cursisten het herkennen van vogels’

Op donderdag 3 september a.s. start Vogelwacht Uden e.o. een op de praktijk gerichte vogelcursus welke bedoeld is voor iedereen die wat meer te weten wil komen over de vogels in onze directe omgeving. Ervaren cursusleiders van Vogelwacht Uden leren de deelnemers in acht interactieve lessen en twee excursies de meest voorkomende vogels te herkennen, zowel op kleur als op zang. De cursus wordt gehouden in de Groenhoeve aan de Artillerieweg 3 in Uden. De kosten hiervoor bedragen voor leden € 30,- en voor niet-leden € 50,- (inclusief cursusboek). Het maximum aantal deelnemers voor deze cursus bedraagt veertig.

Gedurende de lesavonden (donderdag) wordt van 20.00 tot 22.00 uur op een voor iedereen begrijpelijke manier een aantal onderwerpen uit de vogelwereld behandeld. Enkele hiervan zijn: vogelbouw, voeding, geluiden, herkenning, (broed)gedrag, nesten, stootvogels, uilen en vogeltrek. De lessen bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte, waarvan professionele vogelfoto's en het laten horen van vogelgeluiden deel uit maken. Tijdens en na afloop van de cursus worden op zondagmorgen twee excursies in natuurgebied de Maashorst gehouden. Door middel van het volgen van deze cursus legt men een basis van waaruit het gemakkelijker is om de meest elementaire zaken uit de vogelwereld te kunnen begrijpen.

Cursusboek

Een fraai full colour cursusboek, waarin het een en ander op een verhelderende manier is omschreven, wordt aan de cursisten bij aanvang uitgereikt.

Voor meer informatie of aanmelding kan men tot uiterlijk 1 september a.s. telefonisch contact opnemen met cursusleider Jan-Willem Hermans, telefoon: 0413-269804 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk voor informatie op www.vogelwachtuden.nl .

BHIC3Plaats Heeswijk-Dinther

Datering 20-09-1977

Beschrijving De opening van de verkeersweek.

Identificatienummer 1685-018719.

Foto van BHIC.