Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

vivaanAanzet, MEE Noordoost Brabant, RIGOM en Vivaan hebben de intentie uitgesproken om tot een fusie te komen. De organisaties denken dat één sterke en brede welzijnsorganisatie in de regio een positief effect zal hebben op de burgers en gemeenten en dat zij op deze wijze nog beter kunnen samenwerken met de maatschappelijke partners in de regio.

De vier organisaties werken al geruime tijd samen als het gaat om welzijn en maatschappelijk werk in de gemeenten Bernheze, Boekel, Landerd, Maasdonk, Oss, Uden en Veghel. De voorgenomen fusie moet leiden tot een krachtige en brede organisatie die gedegen voorbereid is op alle transities in het sociale domein. Goed bereikbaar en laagdrempelig voor alle burgers en een stevige gesprekspartner voor gemeenten.

De intentieverklaring is inmiddels ondertekend en het streven is dat in juli 2015 de fusie rond is. De organisaties zijn goed bekend in de dorpen en wijken in het werkgebied en zijn van mening dat zij gezamenlijk nog beter in staat zijn om te anticiperen op de huidige en toekomstige veranderingen binnen het sociaal domein. Dat ze hierin slagen, blijkt uit de pilots Participatienetwerk en Sociaal wijkteam die succesvol verlopen.