Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Vogelwacht Uden‘Ervaren cursusleiders leren cursisten het herkennen van vogels’

Op donderdag 3 september a.s. start Vogelwacht Uden e.o. een op de praktijk gerichte vogelcursus welke bedoeld is voor iedereen die wat meer te weten wil komen over de vogels in onze directe omgeving. Ervaren cursusleiders van Vogelwacht Uden leren de deelnemers in acht interactieve lessen en twee excursies de meest voorkomende vogels te herkennen, zowel op kleur als op zang. De cursus wordt gehouden in de Groenhoeve aan de Artillerieweg 3 in Uden. De kosten hiervoor bedragen voor leden € 30,- en voor niet-leden € 50,- (inclusief cursusboek). Het maximum aantal deelnemers voor deze cursus bedraagt veertig.

Gedurende de lesavonden (donderdag) wordt van 20.00 tot 22.00 uur op een voor iedereen begrijpelijke manier een aantal onderwerpen uit de vogelwereld behandeld. Enkele hiervan zijn: vogelbouw, voeding, geluiden, herkenning, (broed)gedrag, nesten, stootvogels, uilen en vogeltrek. De lessen bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte, waarvan professionele vogelfoto's en het laten horen van vogelgeluiden deel uit maken. Tijdens en na afloop van de cursus worden op zondagmorgen twee excursies in natuurgebied de Maashorst gehouden. Door middel van het volgen van deze cursus legt men een basis van waaruit het gemakkelijker is om de meest elementaire zaken uit de vogelwereld te kunnen begrijpen.

Cursusboek

Een fraai full colour cursusboek, waarin het een en ander op een verhelderende manier is omschreven, wordt aan de cursisten bij aanvang uitgereikt.

Voor meer informatie of aanmelding kan men tot uiterlijk 1 september a.s. telefonisch contact opnemen met cursusleider Jan-Willem Hermans, telefoon: 0413-269804 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk voor informatie op www.vogelwachtuden.nl .