Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

mumbai.jpgZondag 18 mei  is het jaarlijkse OI-diner. Er wordt een heerlijk oosters drie-gangenmenu geserveerd. Het zou hartstikke leuk zijn als U/ jij daarbij bent! Het zou het jammer zijn als het diner niet door kan gaan ten gevolgen van te weinig aanmeldingen. Wat nu nog het geval is.

Even een paar goede redenen voor jou om te komen:
1, 2,3 Je steunt OI, en daarme projecten in India voor de derde wereld!
4 Als je niet komt, loop je een hartstikke lekker diner mis.
5 Verder loop je ook nog eens een gezellig avond mis in kasteel Heeswijk.

Dus als u/je zin hebt in een gezellig avond met lekker eten,
kom dan zondag naar Kasteel Heeswijk!

Verdere informatie:
Datum: 18 mei 2008
Plaats: Kasteel Heeswijk
Kosten: 20 euro per persoon
10 euro als je onder de 12 bent
Tijden: Je bent vanaf 18.30 uur welkom, de avond begint om 19.00.

Om aan te melden moet u/je bellen naar Kris, 0618892971 
 


Mumbai
Door Dhr. en Mevr. van de Bilt zelf:
"De Stichting Medisch Werk Mumbai biedt financiële en adviserende ondersteuning aan een sociaal medisch centrum, het B.E.C.C., Bandra East Community Centre. Dit is gelegen in de slums van Bandra East in Mumbai, India.
Mumbai, het vroegere Bombay, is een overbevolkte stad van 15 miljoen inwoners, waarvan 5 à 6 miljoen in slums, sterk vervuilde krottenwijken zonder riolering, elektriciteit of water. Lawaai en stank beheersen het straatbeeld. Ongeveer 40% van de bewoners is jonger dan 15 jaar. Veel kinderen tussen 5 en 15 jaar zwerven ouderloos en dakloos rond in de buurt van stations en verkeerspunten om te bedelen.
De hulp van het centrum richt zich op het kansarme deel van de bevolking, met name de zieken, ouderen en zwerfkinderen. Er is een kleine po likliniek met apotheek, waar Indiase artsen en verpleegsters in dienst van het centrum werken. Het centrum verstrekt sociale en medische basiszorg en geeft speciale aandacht aan preventieve zorg zoals vaccinaties en "voorlichting over voeding, hygiëne en gezondheid.
Het B.E.C.C. wordt gerund door lokale mensen, meestal afkomstig uit de slums. Het medisch personeel in het centrum bestaat uit een artsen-echtpaar, een homeopathische arts, een oogarts en een tandarts, allen in deeltijd werkzaam, verder twee verpleegsters en verschillende maatschappelijk werkers. Op de ambulance werkt een aparte arts.
De stichting houdt intensief persoonlijk contact met het project: we gaan minstens een keer per jaar op werkbezoek. Alle bestuurskosten, waaronder reizen, worden door de bestuursleden zelf gedragen. Jaarlijks doen wij verslag van onze bestedingen en de resultaten.
Behalve het project in Mumbai, steunt onze stichting ook enkele andere kleinschalige medische projecten zoals het Leprosen- en TBC-hospitaal te Indara M.P. (Noord-India)"

Hierboven zie je een foto van Mumbai. De sloppenwijken zijn goed te herkennen.

Bestuursleden & functie Drs. C.A. van de Bilt, arts voorzitter & contactpersoon
  Drs. T.C.M. van de Bilt-Uil, arts secretaris
  M. T .E. van Dooren-Janssens vice-voorzitter
  Mr. G.J.C. van Engelen penningmeester
  M. C.J .R. van Aspert lid
  Mr. J.L.A.M. Wedemeijer lid
  B.D.M. Kersten o.praem. lid
 
Contact:  C.A. van de Bilt
    Hoofdstraat 94
    5473AT Heeswijk
  tel:    0413-294314
  fax:    0413 -321163
  e-mail:    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  ingeschreven in Kamer van koophandel:   17142102
 bankrekeningnummer:   137151853

De stichting kan gesteund worden door giften, sponsoring of een fiscaal vriendelijke lijfrente schenking. Ze geven u graag informatie.