Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

appel_met_meetlint.jpgDonderdag 29 mei vindt er bij MTC Bernheze om 20.00 uur een voorlichtingsavond plaats voor ouders van kinderen met overgewicht en obesitas. Eén op de acht kinderen is te zwaar. Ten opzichte van 20 jaar geleden is het aantal kinderen met overgewicht verdubbeld en dreigt alleen maar verder toe te nemen.


Die toename is met name te zien is in de leeftijdscategorie van 5 tot 11 jaar.  

In verreweg de meeste gevallen ontstaat overgewicht bij kinderen door een combinatie van verkeerde voedingsgewoontes en te weinig beweging. De energie-inname en het energieverbruik zijn dan langdurig uit balans. Verandering van het voedingspatroon en bevordering van lichaamsbeweging is dan ook van groot belang.

 

Om bovenstaande nader toe te lichten organiseert MTC Bernheze een voorlichtingsavond met voedings- en beweegadviezen. Daarnaast wordt het landelijke Fitkidsproject van de Stichting Artsen voor Kinderen onder uw aandacht gebracht. Dit alles gebeurt onder begeleiding van diëtiste Dorien Goijaerts en fysiotherapeute Inge Klerkx.

 Bent u geïnteresseerd in informatie over de aanpak van het veranderen van het voedingspatroon van uw kind en bevorderen van de lichaamsbeweging, meld u dan vóór  27 mei aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van: aanmelding voorlichtingsavond. Of bel naar 0413-228421 en vraag naar Inge Klerkx.