Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

mantelzorgtopsport.jpgOp maandag 10 november organiseert het Steunpunt Mantelzorg Regio Uden/Veghel een heerlijk ontspannende namiddag voor mantelzorgers uit de gemeenten Sint-Oedenrode, Zeeland, Boekel, Uden en Veghel en uit Vorstenbosch, Heeswijk-Dinther en Loosbroek. Deze activiteit vindt plaats in party- en conferentiecentrum Ambiance in Veghel. Het programma met veel muziek en lachen begint om 16.30 uur en het duurt tot 20.00 uur.

Naast een stamppotbuffet is er entertainment met muziek, zang en cabaret en een speciale workshop. Het doel is om mantelzorgers van alle leeftijden een paar uur ontspanning te beiden. Deelname is gratis, maar deelnemers dienen zich, vanwege het beperkte aantal plaatsen, wel van tevoren aan te melden. Zij krijgen dan een toegangskaart toegestuurd. Aanmelden kan telefonisch bij de SWO, de Stichting Boekel/Uden/Veghel, op werkdagen van 9 tot 13 uur: (0413) 367309 of op het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


lachspieren
Mantelzorgers zijn mensen die langdurig zorgen voor iemand uit hun naaste omgeving. Het zijn mensen van alle leeftijden. Niet alleen ouders die voor hun gehandicapte kind zorgen zijn mantelzorgers, maar ook de oudere die voor zijn partner zorgt en de jongere die in een gezin woont waar iemand ziek, gehandicapt of verslaafd is. Mantelzorg is topsport en net als sporters moeten ook mantelzorgers zich regelmatig ontspannen.

Maar vele doen dat te weinig; overbelasting is een voortdurende bedreiging. Met deze namiddag wil het Steunpunt Mantelzorg Regio Uden/Veghel de mantelzorgers in de watten leggen. Op 10 november worden de deelnemers om 16.30 uur ontvangen met live muziek. In een workshop lachmeditatie kunnen de deelnemers hun lachspieren opwarmen. Die warming up is geen overbodige luxe. want die spieren zullen tijdens het optreden van de bekende Brabantse tonprater Rien Bekkers een topprestatie moeten leveren. De muziekgroep Boerenjongens brengt daarna spieren en gemoederen weer tot rust. Tussen alle bedrijven door kan de inwendige mens versterkt worden en de dorst gelaafd.