Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

aed.jpgOp dinsdag 23 december 2008 overhandigde wethouder A. Donkers de eerste Automatisch Externe Defibrillator (AED) aan Sociaal Cultureel Centrum Servaes. In totaal werden er negen AED’s geplaatst in sporthallen en gemeenschapshuizen.

Hiermee werd het eerste deel van een project afgesloten waarin de EHBO-verenigingen in Bernheze oefenmateriaal hebben ontvangen en cursussen hebben gevolgd. Naast het oefenmateriaal hebben de EHBO-verenigingen ook allemaal een eigen AED. Daarnaast zijn er vanuit de gemeente 45 beheerders van sportaccommodaties en gemeenschapshuizen opgeleid en hebben diverse sportclubs op eigen initiatief een AED aangeschaft en samen met de EHBO-verenigingen mensen opgeleid. Iedereen die is opgeleid volgt vanaf 2009 jaarlijks herhalingscursussen.

Wethouder Donkers vindt het belangrijk om het project stapsgewijs op te zetten en langzaam uit te bouwen om alles goed te kunnen overzien. Zo zal hij de EHBO-verenigingen vragen om te inventariseren waar AED’s hangen en hoeveel mensen een opleiding hebben gehad. De heer R. van Houtum, voorzitter van de EHBO-vereniging Heeswijk-Dinther, neemt de coördinatie hiervan op zich.

Vervolgens bespreekt en bekijkt de gemeente op welke plaatsen er in 2009 verder nog AED’s geplaatst kunnen worden en of de EHBO-verenigingen extra oefenmateriaal kunnen krijgen.

In de Perspectiefnota 2009-2012/Begroting 2009 is in ieder geval een bedrag opgenomen om het project verder uit te breiden.