Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

'logo-steunpuntbernheze.gifNiet iedereen weet wat autisme is en wat het inhoudt. Door er informatie over te geven, bereik je dat mensen meer inzicht krijgen in het soms vreemde gedrag dat bij autisme hoort en dat gedrag ook beter kunnen begrijpen. Als je iets begrijpt, kun je het een plek geven en accepteer je het gemakkelijker.' (Frans Clarijs, coach ambulante dagbesteding bij Dichterbij regio Oss).

Op dinsdagavond 23 juni a.s. organiseert het Steunpunt Vrijwilligerswerk in Oss een cursus 'Omgaan met autisme'. Deze cursus staat open voor iedere vrijwilligerscoördinator of vrijwilliger die advies wil over hoe je het beste om kunt gaan met vrijwilligers die autisme hebben. De cursus biedt informatie over wat het autismespectrum inhoudt en wat het betekent voor de mensen die autisme hebben. Aan de hand van vragen van de cursisten wordt ook ingegaan op de ondersteuning of begeleiding die deze mensen nodig hebben

 

De docent is Ad van den Broek, die als gezondheidszorgpsycholoog werkt bij Dichterbij en Kleur (Kinder- en Jeugdzorg; onderdeel van Dichterbij). Hij heeft zich in de loop van de tijd gespecialiseerd in het autismespectrum, sociaal-emotionele ontwikkeling en communicatie.

 

De cursus is gratis en wordt gehouden op 23 juni van 19.30 tot 22.00 uur in Oss, locatie Dienstencentrum Sterrebos (BrabantZorg).

 

Bent u als vrijwilligerscoördinator of vrijwilliger werkzaam bij een (vrijwilligers)organisatie in Oss, Bernheze of Maasdonk en heeft u ook belangstelling voor deze (gratis) cursus? Bel dan naar het Steunpunt Vrijwilligerswerk: (0412) 69 20 80 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..