Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

r.mans_2.jpgTijdens het afscheids-
symposium dat georganiseerd werd in theater de Lievekamp in Oss, door de maatschap urologie van het Bernhoven ziekenhuis, is de heer Adriaan Smans
 door burgemeester H. Klitsie koninklijk onderscheiden en benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
De heer A.J. Smans is sinds 1978 werkzaam als uroloog in het Ziekenhuis Bernhoven in Oss. Als uroloog is hij gespecialiseerd in het vervangen van de blaas bij mensen met blaaskanker. De heer Smans heeft een techniek ontwikkeld om van een stuk dikke of dunnen darm een nieuwe blaas te maken. De blaas wordt zo gemaakt dat de oorspronkelijke bloedvaten intact blijven. Deze techniek wordt hoog gewaardeerd door zowel collega’s als patiënten.
De techniek heeft tevens een positieve invloed op de kwaliteit van het leven van patiënten. De heer Smans hecht veel waarde aan het leveren van kwaliteit aan zijn patiënten. Zo werkt hij regelmatig door tot 19.00 uur en op zaterdagen, zodat hij patiënten goed kan uitleggen hoe de operatie verloopt. Ook bezoekt hij terminale patiënten thuis, wat zeer gewaardeerd wordt.
Sinds 1998 werkt de heer Smans elke zomer drie weken en soms gaat hij zelfs twee keer per jaar naar Ghana om in drie missieziekenhuizen te helpen, met als doel om het vakgebied  urologie in Afrika te helpen ontwikkelen. 
De bezoeken aan Ghana worden  door hemzelf en sponsors bekostigd.  Hij werft voor fondsen door het geven van lezingen en laat zich sponseren tijdens een fietstocht met vakgenoten naar Rome en Santiago de Compestella. Daarnaast is hij actief met het inzamelen van medische apparatuur.
De maatschap urologie van het ziekenhuis Bernhoven in Oss is door  het tijdschrift Elsevier als meerdere malen uitgeroepen tot beste beste urologische maatschap van Nederland. Tevens werd de heer Smans in 2008 door vakgenoten in het vaktijdschrift MedNet tot de beste medische specialist in zijn vakgebied uitgeroepen.