Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

hovgediplom.jpg26 doktersassistentes van HOV-huisartsenposten hebben afgelopen weekend in Vught het diploma ‘triage-assistent’ ontvangen. Zij hebben met goed gevolg de ‘gecertificeerde opleiding triage-assistent’ afgerond. Omdat bestuur en directie van HOV groot belang hechten aan de opleiding werden de assistentes uitgebreid in de bloemetjes gezet.   

 

Triage is voor de meeste mensen die niet in de gezondheidszorg werkzaam zijn een onbekend begrip. Een goede triage leidt ertoe dat de patiënt de juiste zorg op de juiste plaats en de juiste tijd krijgt. De doktersassistenten van Huisartsenpost HOV voeren dagelijks talloze gesprekken met patiënten. Om dat verantwoordelijke werk goed te doen, is het nodig dat ze over specifieke kennis en vaardigheden beschikken. Daarbij gaat het niet alleen om medische kennis maar ook om communicatie- en organisatievaardigheden.  De afgelopen jaren is er op initiatief van de Vereniging van Huisartsenposten Nederland (VHN) een speciale triage-opleiding ontwikkeld voor doktersassistenten die werkzaam zijn op huisartsenposten en spoedposten. Alles wat met dit werk te maken heeft, komt er in aan de orde.
De 26 doktersassistentes die nu gediplomeerd zijn hebben deze opleiding met succes afgerond en mogen zich officieel ‘gecertificeerd triage-assistent’ noemen.    ================================================================
Fotobijschrift:  Op de foto:  directeur Gerben Welling van de HOV-huisartsenposten (rechts) en operationeel manager Peter Diepeveen (links) omringd door de geslaagde doktersassistentes. (Foto: HOV/Wim Hollemans)