Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

voorjaarsfolderMaak kans op een gratis vakantie.
De voorjaarsfolder, met daarin de voorjaarscollectie, is eind april huis aan huis verspreid. De collectie bestaat uit kleurrijke geschenken afkomstig uit de hele wereld. De cadeaus van Wereldwinkel Heeswijk-Dinther onderscheiden zich in het bijzonder door de verhalen achter de producten. De producten uit het assortiment zijn op ambachtelijke wijze in ontwikkelingslanden onder fairtrade criteria geproduceerd. Traditionele dessins, patronen en vormen uit de verschillende culturen zijn opnieuw vormgeven maar vaak nog met de hand gemaakt. Folder gemist? Ga dan naar www.wereldwinkels.nl .

 Prijsvraag
Selecteer het mooiste lentecadeau uit de voorjaarsfolder en vertel aan wie je dit wilt geven... en waarom. Uit de inzendingen kiest FairSupport vervolgens 10 winnaars, die het cadeau ook daadwerkelijk zullen krijgen. Eén van deze 10 inzenders maakt kans een geweldige vakantie voor max. 6 personen in het Roompot Vakantiepark Weerterbergen! De overige ontvangen een wereldwinkelcadeaubon van € 25,00. Meedoen kan door op www.wereldwinkels.nl het deelnameformulier in te vullen. Dit is te vinden onder “geef de lente cadeau”. Het deelnameformulier dient uiterlijk 22 mei digitaal aangeleverd te zijn.

Funny Senseo Bekers

Iedereen kent de saaie, geribbelde plastic koffiebekers die je na eenmalig gebruik weggooit. Midaya Ceramics uit Sri Lanka ging de uitdaging aan en veranderde ze in duurzame, vrolijk gekleurde ‘funny senseo’ bekers. Mét ribbels én deuk. Een met de hand gemaakte beker met een knipoog naar de consumptiemaatschappij. De productie van één beker neemt ongeveer drie dagen in beslag. Wat begint met het gieten van klei in een mal van poreus steen. De klei moet ongeveer 3 uur uitharden, waarna de mal wordt gebroken en je de eerste vorm van de beker kan zien.

 Breng uw stem uit!

De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland en in 2009 voor de derde achtereenvolgende keer verkozen tot Beste Cadeauwinkel. Vanaf 1 mei is het weer mogelijk uw stem uit te brengen. De verkiezing Beste Winkelketen van 2010 is weer van start gegaan. Uw stem kunt u uitbrengen op www.bestewinkelketen.nl. Vorig jaar brachten maar liefst ruim 325.000 consumenten een stem uit. De Wereldwinkel rekent ook dit jaar weer op uw steun. Alvast bedankt!

 Fair Trade

Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 12.500 vrijwilligers in 375 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij. Wereldwinkel Heeswijk-Dinther, gevestigd aan de Jonker Speelmanstraat nodigt je dan ook graag uit vrijblijvend eens binnen te lopen.