Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

100prbioDe Kilsdonkse Molenkoek prijkt al vanaf de opening van de Kilsdonkse Molen op het menu. Deze lekkernij is inmiddels een begrip geworden. Veel bezoekers van de molen hebben hiervan al kunnen genieten. Maar de samenwerking met Bakkerij Doomernik gaat verder.

Al geruime tijd werken de molenaars van de Kilsdonkse Molen samen met de plaatselijke bakker om een nog specialer locaal product op de markt te brengen. Wekenlang hebben de molenaars proefgedraaid en monsters aangeleverd van een bepaalde volkorentarwe. Berry Doomernik heeft de samenstelling van het meel uitgebreid getest, gemixt met andere smaakmakers en testproducten gebakken.

Een panel van deskundige beoordeelaars, gezinnen in de omgeving, heeft de bevindingen teruggekoppeld. Zo is uiteindelijk een erg smaakvol, speciaal volkorenbrood ontstaan: het Kilsdonks Bruin. Tijdens de afgelopen Nationale Molendagen is het Kilsdonks Bruin voor het eerst aan het grote publiek getoond en was binnen de kortste keren uitverkocht.

100% biologisch volkoren.
Het Kilsdonks Bruin is een 100% biologisch volkorenbrood van 800 gram. De tarwe bestaat uit een mengsel van 75 % inlandse tarwe uit de polder en 25% komt uit Oekraine. Het wordt gemalen in de Kilsdonkse Molen. Doomernik bakt het op traditionele wijze zonder hulp van moderne technieken met huisgemaakte desemcultuur, wat zorgt voor een bijzonder lekker aroma, een dunnere korst en een langere mals/versheid. Door toevoeging van zonnebloempitten en mout en het tweemaal zolang te laten rijzen als een “normaal” brood, krijgt het een bijzonder lekkere smaak.

Dit bijzonder smakelijke speciale streekproduct is dagelijks te koop bij Bakkerij Doomernik en – vooralsnog – ook in het weekend in het bezoekerscentrum van de Kilsdonkse Molen. De prijs bedraagt € 2,65, in de wetenschap dat in deze prijs een belangrijke bijdrage zit voor het onderhoud van de molens.