Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Oipgbernhezep woensdag 9 juni worden wij opnieuw gevraagd in Bernheze om naar een stemlokaal te gaan naar keuze in onze gemeente.IPG-Bernheze vraagt zich af, of alle stemlokalen wel goed toegankelijk zijn in onze gemeente voor alle mensen met een beperking.


In overleg met de gemeente, hebben wij hen aangegeven, dat wij al onze vrijwillige IPG-ers inzetten om alle stemlokalen te gaan controleren. De gemeente Bernheze staat hier open voor en ziet ons onderzoek met belangstelling tegemoet.
Overigens is het lang niet bij alle inwoners van Bernheze bekend dat er in alle stemlokalen een stemkoffer aanwezig is. Daar zit o.a een vergrootglas in, die u het stemmen mogelijk cq makkelijker maakt. Of misschien kunt u het zonder hulp, als u van het vergrootglas gebruik maakt.  Ook als u uw leesbril vergeten bent, kunt u gebruik maken van dit hulpmiddel.
Daarnaast kunt u hulp vragen voor die dingen die u niet zelf kunt. Bijvoorbeeld de stembus is te hoog. Met de huidige containers als stembus is het heel eenvoudig te vragen of ze de container even voor u willen kantelen, zodat u zelf het stembiljet in de stembus kunt gooien.
Weet dat er verlaagde stemtafels zijn, zodat u in de rolstoel zittend, ook zelf kan kleuren? En mocht het potlood een slechte punt hebben, in de stemkoffer zit ook een puntenslijper en reserve potloden. Heeft u i.v.m. geestelijke beperkingen extra hulp nodig bij het stemmen, dan mag u ook iemand meenemen die u vertrouwt, in het stemlokaal, tijdens het stemmen.

Wanneer u gaat stemmen en u komt vanwege uw beperking toch in de problemen, dan verzoeken wij u vriendelijk dit te melden bij IPG door te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wij kaarten het probleem dan aan bij de gemeente, die hier zeer voor open staan.

IPG-Bernheze wenst u in ieder geval veel wijsheid toe, voor het stemmen. Laat u stem niet verloren gaan, ook niet als u een beperking heeft.

(www.ipgbernheze.nl)