Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

hooikoortsVier injecties verspreid over drie weken kunnen de symptomen van hooikoorts met de helft verminderen en zo oogdruppels of andere medicatie overbodig maken. De injectie 'Polliunex Quattro' zorgt voor een sterke reactie van het immuunsysteem om zo de allergische reactie te stoppen die plaats vindt wanneer een hooikoortspatiënt in contact komt met pollen.  

Experts geloven dat een jaarlijkse serie van vier injecties gedurende drie jaar genoeg zal zijn om de allergie permanent te genezen. "Dit is een korte reeks injecties die voor het hooikoortseizoen gegeven moet worden", aldus Tom Holdich van de fabrikant Allergy Therapeutics. "We hebben het product wereldwijd getest en daaruit blijkt dat het werkt."

Het aantal patiënten met hooikoorts blijft stijgen, omdat ook de luchtvervuiling en de temperaturen blijven toenemen. De makers van het vaccin hopen dat de behandeling volgend jaar op de markt komt in het Verenigd Koninkrijk.

Als je last hebt van hooikoorts zijn er verschillende manieren om de symptomen te beperken: het vermijden van gebieden met veel bomen en gras, het sluiten van ramen en het drogen van je kleding binnenshuis. Wetenschappers geloven ook dat zuivelproducten goed zijn om een loopneus te beperken, vitamine C en D helpen de symptomen te verzachten.

Bron: AD