Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

pepper_sweetsWereldwinkel Heeswijk-Dinther heeft een nieuw product op de plank: Pepper Sweets, zoet pikante pepertjes die alleen in Zuid-Afrika worden verbouwd. Dankzij het WK voetbal kijkt de hele wereld naar Zuid-Afrika. Men ziet een land met prachtige natuur, en met een bevolking die grotendeels nog in moeilijke omstandigheden leeft. De werkloosheid is enorm. Daarom zijn initiatieven die banen scheppen voor laagopgeleiden van groot belang. 

Het pepertje is een kruising tussen een cherrytomaat en een chilipeper en dankt zijn volle smaak aan de Zuid-Afrikaanse zon. De smaak is pittig maar niet heet en heeft daardoor tal van culinaire mogelijkheden. Pepper Sweets zijn heerlijk in de salade, pasta of op een pizza. Gevuld met roomkaas of feta is het een verrassend lekker en snel borrelhapje. Met of zonder voetbalwedstrijd haal je hiermee een heerlijke vleug Zuid-Afrika in huis.

 Pepper Sweets is een product van het familiebedrijf Fynbos Fine Foods, een boerderij waar men chilipepers, tomaten, aubergines en basilicum verbouwt. Vroeg in de ochtend worden de groentes en kruiden geplukt en gedurende de dag schoongemaakt en verwerkt. Alles gebeurt met de hand en met persoonlijke aandacht. Het bedrijf biedt werk aan 20 vaste en zo’n 10 seizoenskrachten. De medewerkers kunnen dankzij de ontwikkelingspremie een beroep doen op een fonds voor training en opleiding. In 2009 vonden cursussen plaats voor persoonlijke ontwikkeling met onderwerpen als opvoeding, huiselijk geweld en hoe ga je verstandig om met de huishoudportemonnee. De gekozen leden van het arbeiderscomité werden geschoold in hun nieuwe rol als afvaardiging van de werknemers in het overleg met het management. Dankzij deze scholing verbeteren zij hun kansen op de arbeidsmarkt, een goed voorbeeld van handel die ontwikkelt.

 Wereldwinkel Heeswijk-Dinther is actief bezig  producten te promoten. Tot en met 11 juli ontvangt iedere betalende klant een gratis lot waarmee een cadeaubon te winnen is van maar liefst € 100,00. Loop gerust eens binnen en maak kennis met het assortiment van de Wereldwinkel. Zij zijn niet voor niets gekozen als beste cadeauwinkel van 2009!