Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

zltologoDe PR-groep van de ZLTO heeft een leuke activiteit georganiseerd waarin ze sport en educatie op een Bourgondische wijze met elkaar hebben verbonden: De Hap&Trap: Een leerzame fietstocht langs de twee agrarische bedrijven: Boomkwekerij Meijs in Heesch, Bosschebaan 23 en Loonwerkersbedrijf van Kessel. Vorstenbosscheweg 14 in Dinther waar je ook iets lekekers te eten krijgt. Deelname 3,- euro en kinderen, die mogen gratis mee. Een prima uitje voor het hele gezin dus.

Dat er  veel veranderd is in de agrarische sector hoeven we misschien niet te vertellen. Alhoewel? Heeft u enig idee hoe de sector geïnnoveerd is? Het gras precies verpakt wordt? Hoe grote bomen verplaatst worden? Met deze Hap&Trap wordt u in de gelegenheid gesteld er daadwerkelijk een kijkje te nemen. De Hap&Trap is een idee van de PR-groep van de ZLTO Bernheze. Een groep enthousiaste agrariërs die het belangrijk vindt om de sector naar buiten te dragen.

De boer van vroeger is een ondernemer van vandaag.

Bernheze is een prachtig groene gemeente en dat we een groene gemeente zijn is voor een groot deel ook te danken aan de agrarische sector: de ZLTO Bernheze. De weilanden, de uitgestrekte aspergevelden, de kleurrijke bloesembomen, de aardappelvelden die voordat ze gerooid worden prachtige witte bloemetjes laten zien, de adembenemende tulpen ? en zonnebloemvelden en de velden vol kleurrijke snijbloemen. De boer van vroeger is een ondernemer van vandaag. De sector bestaat uit moderne ondernemingen, waar elke dag, van ?s morgens vroeg tot ?s avonds laat, met grote zorg en aandacht gewerkt wordt aan een gezond product. Producten die wij als consument niet kunnen missen. Bovenbenoemde agrarische bedrijven stellen zich open voor de Hap&Trap. Op elk bedrijf krijgt u een lekker hapje en er ligt een fietsroute die u de weg wijst naar de volgende bedrijven. U hoeft niet persé te fietsen natuurlijk. De route is ook heel gemakkelijk met de auto te doen. Wij nodigen u uit om een kijkje te nemen in de keuken van de sector. Op deze dag is er, om 10.00 uur ook een Oogstdankviering in de parochietuin in Loosbroek welke wordt georganiseerd door ZLTO Bernheze. Voorganger: pastor Pullens en opgeluisterd door het ZLTO-Bernheze-koor. Na afloop kan men hier ook starten voor de Hap en Trap. De bedrijven zijn tussen 11.00 uur en 17.00 uur geopend.