Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

MEEEigenlijk heeft iedereen wel behoefte aan vrienden of een relatie. Maar vrienden maken gaat niet altijd vanzelf. MEE kan hierbij ondersteunen. U kunt bijvoorbeeld een cursus volgen over vriendschap en relaties . Of samen met MEE bekijken welke mensen belangrijk voor u zijn (uw sociale netwerk) en hoe u deze contacten kunt behouden en eventueel uitbreiden.

Met het thema 'Kom de deur uit', organiseert Coalitie Erbij voor het derde achtereenvolgende jaar de Week tegen Eenzaamheid, van 26 september t/m 5 oktober 2012. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst één op de drie Nederlanders zich regelmatig eenzaam tot zeer eenzaam voelt. MEE is betrokken bij Coalitie Erbij, zij is een van de 25 leden. MEE zet zich in om eenzaamheid bij mensen met een beperking tegen te gaan.

Versterken van uw sociale netwerk

MEE gaat uit van uw eigen kracht en de kracht van de mensen die belangrijk voor u zijn (uw sociale netwerk). Dit netwerk kan bestaan uit familieleden, vrienden, buren, collega’s of bijvoorbeeld de trainer van de sportclub. Met iemand die u vertrouwt bekijkt u welke mensen dit zijn. MEE helpt u hierbij. Ook is er aandacht voor het behouden en uitbreiden van uw netwerk. Tijdens een bijeenkomst met familie en vrienden maakt u vervolgens een plan, waarin u met elkaar oplossingen zoekt voor de vragen die u heeft.

 

Leren om vrienden te maken

Vindt u of uw kind het moeilijk om vrienden te maken? MEE organiseert cursussen, trainingen en gespreksgroepen voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Er zijn verschillende cursussen waarin u, samen met anderen, leert hoe u vrienden kunt maken en blijven. Of soms kan een sociale vaardigheidstraining uitkomst bieden.

MEE organiseert ook gespreksgroepen. Soms is het fijn om met lotgenoten te praten. U begrijpt elkaar, herkent dezelfde vragen en problemen en kunt veel van elkaar opsteken.

Meedoen aan een cursus of gespreksgroep kost niets.

Wat doet MEE nog meer?

MEE ondersteunt mensen met een beperking om zo zelfstandig mogelijk mee te doen in de samenleving. Dat doen we zonder verwijzing en gratis. Heeft u een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking, een chronische ziekte, niet-aangeboren hersenletsel of autisme? Dan kunt u bij MEE terecht. MEE is er ook voor de mensen uit uw sociale netwerk.

We ondersteunen en adviseren op het gebied van opvoeding & ontwikkeling, leren & werken, wonen & samenleven, wetgeving & geldzaken.

 

Meer informatie?

Wilt u weten wat MEE voor u kan doen? Kijk dan op www.mee-nob.nl of bel naar MEE Noordoost Brabant , telefoon 0413 33 47 33.