Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Logo Harmonie_St_ServaesHarmonie Sint Servaes uit Dinther presenteert op zondag 22 juni a.s. haar nieuwe verenigingsgebouw De Muziekfabriek aan de Abdijstraat 53 aan alle belangstellenden. Van 13.00 tot 17.00 uur is er open huis, waarbij het

verenigingsgebouw bekeken kan worden en er genoten kan worden van muziek en zelf ook muziek gemaakt kan worden.

Om 15.00 uur is er een officieel openingsmoment. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken, naar dat wat met heel veel inzet van vrijwilligers is gemaakt van de oude drukkerij achter de Abdij van Berne. En dat is meer dan de moeite waard!

In juli 2013 zijn de vrijwilligers van Harmonie Sint Servaes aan het werk gegaan om de drukkerij van de Abdij van Berne om te toveren in een prachtig en efficiënt verenigingsgebouw voor de Dintherse harmonie. Er zijn ruimtes ontstaan voor individuele lessen, een ruimte voor repetities in kleine groepen en er is ook een grote repetitieruimte gerealiseerd voor het harmonieorkest en de slagwerkgroep. Voor in het gebouw is een overlegruimte en een ontmoetingsruimte, waar verderop in het gebouw een instrumentenopslag is ingericht.

Meer dan 2000 uren vrijwilligerswerk, onder leiding van projectleider Carel van Sleuwe,n hebben het gebouw gemaakt tot een thuishonk, waar de harmonie zich meer dan thuis voelt. Verder zijn diverse fondsen bereid gevonden een financieel steuntje in de rug te geven bij de renovatie. De harmonie wist een flinke bijdrage te verkrijgen uit het Coöperatief dividend van Rabobank Bernheze Maasland. De vrienden van Sint Servaes ondersteunden de verbouwplannen. Maar ook Stichting Het Geleer, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Oranjefonds en het VSB fonds steunden het muzikaal culturele initiatief. Daarnaast hebben diverse lokale ondernemers hun steun gegeven in materiële en financiële zin.

U bent van harte welkom om op zondag 22 juni het resultaat te komen bekijken. Van 13.00 tot 17.00 uur zijn de deuren voor alle belangstellenden geopend. De koffie en thee zijn gratis, evenals de entree.

Twee weken later vindt een speciaal openingsconcert plaats bij gelegenheid van de intrek in De Muziekfabriek. Op zondag 6 juli a.s. vanaf 19.00 uur treden alle geledingen van harmonie Sint Servaes op tijdens een Zomeravondconcert in de tuin van de Abdij van Berne, voor De Muziekfabriek. Ook hier is de entree gratis.