Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb Actie voor ZambiaKomende zomervakantie gaat de familie van Venrooij uit Heeswijk een aantal weken vrijwilligerswerk doen in Zambia op de Linda community farm,  een leefgemeenschap voor blinde en gehandicapte

mensen.  Op zondag 29 juni staat Kasteel Heeswijk daarom in het teken van Actie voor Zambia.

“Wij willen een steentje bijdragen om het leven op de Linda farm wat te verbeteren. We gaan met de mensen daar bekijken waar zij behoefte aan hebben en wat er aangepakt moet worden”, aldus vader Marcel van Venrooij.  “Om dit te kunnen realiseren willen we geld inzamelen, zodat we dat ter plekke kunnen besteden bij de lokale ondernemers. Het mes snijdt dan aan twee kanten,  ook de lokale economie wordt daarmee gestimuleerd”, vult moeder Francis aan.

Ook de kinderen zijn druk bezig met het project. Femke: “De mensen die daar wonen zijn heel arm en de huizen waar ze in wonen staan zo goed als op instorten. Wij gaan met onze klas geld inzamelen bij de musical.”
Rick gaat met zijn klas een sponsorloop organiseren, waarbij de kinderen gaan lopen met flessen water op hun rug om een beetje te ervaren hoe het leven in Zambia is: “De waterpomp op de Linda farm is vaak kapot en dan moeten de mensen water uit de rivier halen”, vertelt Rick.

Kijk voor meer informatie over ons project op onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/pages/Actie-voor-Zambia/428426270622016

Om geld in te zamelen voor de Linda farm wordt er op 29 juni een Actie voor Zambia-dag georganiseerd bij Kasteel Heeswijk. Om te beginnen is er vanaf 10.30 uur een wandel-fotospeurtocht van 2,5 en 5 km. Tegen betaling zijn daarna soep en broodjes verkrijgbaar en zijn er voor de kinderen verschillende activiteiten. Om 12.45 uur verzorgt het Afrika-Engakoor uit Nistelrode een optreden om de Afrikaanse sfeer er helemaal in te brengen. We sluiten af met de prijsuitreiking van de wandeltocht.

Doe je mee op 29 juni? Kosten voor deelname aan de wandeltocht zijn 2,50 euro per persoon. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag vermelden met hoeveel personen je komt.