Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb 081130 sint museumboerderijOp zaterdag 22 november ontwaken Sinterklaas met zijn Pieten en Americo zijn paard, in de  romantische Meierijsche Museumboerderij, Meerstraat 28 in Heeswijk-Dinther. Americo slaapt op stal en de Sint in de bedstee van “den herd” , waar een knapperend  haardvuur zorgt voor warmte en licht. Bij het ochtendritueel van: mantel om, sokken en handschoenen aan, mijter en staf aanreiken, een licht ontbijtje, wil de Sint natuurlijk dolgraag geholpen worden door zo veel mogelijk “gelovige” kinderen. Maar behalve het wekken van de Sint is er nog veel meer te doen !


Americo mag verwend worden met wortels; in de oude bakoven van het museum worden pepernoten en pepernotenbrood gebakken en er zijn overheerlijke boerderij-pannenkoeken. In het pieten opleidings centrum kun je, door samen met de Pieten allerlei spelletjes te doen,  een echt “pietendiploma” halen. En elk kind mag natuurlijk verkleed komen.
Omdat wij niet willen dat de  kinderen lang moeten wachten  willen we graag dat iedereen zich van te voren inschrijft. Dat kan, vanaf 1 november en alleen via e-mail, voor de tijden: 10.00- 10.20- 10.40- 11.20- 11.40- 12.00- 13.00- 13.20- 13.40- 14.15 uur.
De entree prijs, voor iedereen  die ouder is dan EEN jaar, is € 3,50. Daarvoor krijgt elke volwassene ook nog een gratis kopje koffie met speculaas, en elk kind een glas ranja en een snoepzak.
Voor verdere info en hoe je je kunt inschrijven, kijk je op de speciale Sinterklaas pagina van : www.museumboerderij.nl

Zorg dat je dit prachtige feest niet mist en….vol=vol !