Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

collectebus oranjefondsStichtingen en verenigingen kunnen zich nog tot en met 31 maart aanmelden voor de collecte van het Oranje Fonds. De collecte wordt gehouden in de week van Koningsdag. Het Fonds doet dat voor en samen met stichtingen en verenigingen.

Van het bedrag dat de deelnemende organisaties ophalen, krijgen zij de helft. De andere helft besteedt het Fonds aan sociale initiatieven in Noord-Brabant.

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties met geld en kennis en met campagnes als NLdoet en Burendag. Het Oranje Fonds merkt dat organisaties op allerlei manieren aan geld proberen te komen. Logisch, de noodzaak groeit, maar er is minder geld beschikbaar. Anderzijds willen veel mensen best geven aan goede organisaties in hun omgeving, maar hoe?

Juist voor lokale initiatieven is het vaak niet mogelijk om een collecte te organiseren. Daarom organiseert het Oranje Fonds een landelijke collecte voor lokale sociale initiatieven, rond Koningsdag 2015 van 27 april t/m 2 mei.

Landelijke Collecte in 2015: Hoe werkt het?

Stichtingen en verenigingen die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en een eigen bankrekening hebben, worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor de Collecte. De helft van de opbrengst gaat naar de collecterende organisatie. Het Oranje Fonds besteedt de andere helft aan (andere) sociale organisaties in de provincie waar is gecollecteerd.

Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal, geldverkeer) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. Hierdoor wordt elke euro uit de collectebussen voor 100% besteed aan sociale initiatieven. Al het geld wordt besteed, al het geld blijft dichtbij!

Voor meer informatie of aanmelding: http://www.oranjefonds.nl/collecte