Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Koning SchilderMuzikale humor en hilarische muziek. Waar anderen het zeggen in een conference, doet Polderman dat in een liedje. Hoe Polderman dat doet? Eigenzinnig. En dwars. En liefdevol. Onverstoorbaar, intelligent en hilarisch. Polderman is niet hip, snel en vlot, maar rustig, evenwichtig en nuchter. Ook wel eens prettig.

Koning Schilder maakt muziek, met gitaar en zang over het wonderbaarlijke van het dagelijkse leven. Een hilarische avond vol muziek en zang.

katinka poldermanVrijdag 10 juli. Aanvang 21.00 uur, entree €10,- (excl. 0,50 serv. kosten).

Stevig en zacht

Katinka Polderman zingt en heeft het vanzelfsprekend daarin alleen over zinnige dingen. De dingen die anders zouden moeten. Ook de dingen die anders gaan dan gewenst. En natuurlijk de dingen in het algemeen.

Haar stevige muziek staat in mooi contrast met het zacht zingende meisje met de akoestische gitaar. Even weet je niet wat je met deze eigenzinnige dame aan moet: quasi onhandige opkomst, onderkoeldheid en ontspannen. Nonchalant en achteloos maakt ze haar grappen, soms met prettige zelfspot. Ze laat stiltes vallen, creëert een ongemakkelijkheid die bijzonder goed werkt. Katinka heeft lef door haar publiek niet te willen pleasen, is soms bewust antitheatraal. Haar liedjes zijn origineel en komisch van thematiek, met soms prettig, keihard cynisme, taalkundig slim. Haar voorstelling lijkt een aanklacht tegen de domheid. Ze heeft een kritische blik op de wereld om haar heen zonder al te veel en te nadrukkelijk de actualiteit erbij te halen. Dat maakt Katinka Polderman tot een buitengewoon oorspronkelijk theatermaakster.

Katinka polderman

 

 

 

Nieuwe en oude liedjes Koning Schilder maakt muziek met Nederlandstalige verf. Royaal in haar eenvoud, met gitaar en zang. Gewoon 2 boerenjongens die hun mantels hebben afgeworpen en zingen over de inkt in hun aderen, de schoonheid van het onvolledige leven, de snaartheorie en navelpluis. Met Maarten Schilder op zang en Niels Koning op gitaar. Zoals we Koning Schilder kennen straalt in elk liedje het wonderbaarlijke van het alledaagse leven. Het gaat over kleur, over sepia, over grijstinten en beige. Over licht en donker. Over statuur en zwervers. Over doen waar je zin in hebt.

10 jaar Koning en Schilder

Koning Schilder viert deze zomer zijn tienjarig bestaan en het concert in