Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

HetVerhAalIn het weekend van 29 en 30 augustus organiseren de Bernhezer Kunstkring en Kunstgroep De Compagnie een gratis toegankelijk evenement vol mooie zinnen in de breedste zin van het woord. Het VerhAal, het nieuwe literaire festival in de regio Veghel en Heeswijk Dinther,is een luchtige wandel­, fiets­ en/of vaartocht langs en over de Aa. Dit festival is aantrekkelijk voor een groot en gevarieerd publiek.

Met de Aa en de pleisterplaatsen als podium biedt het VerhAal een toegankelijk en verrassend programma voor jong en oud. Professionals en amateurs treden op op plekken langs de Aa, bij Bibliotheek Veghel, kasteeltje Zwanenburg, de Kilsdonkse Molen en Kasteel Heeswijk.

Er komen dichters en schrijvers, van dichtbij en ver weg. In de fraaie bibliotheektuin lezen Rosita Steenbeek en A.L.Snijders voor uit eigen werk. Ingrid & Dieter Schubert zijn er voor de jeugdige bezoekers. Bij Kasteeltje Zwanenburg geeft Tjitske Jansen een workshop Poëzie. Schrijfster Annejet van der Zijl en dichter des Vaderalnds Anne Vegter treden er op. De Kilsdonkse molen is het decor voor molenspreuken, een boekenmarkt en een reuzenscrabble.

In de komende weken wordt het programma voor het VerhAal verder uitgerold. Zeker is dat de bezoekers in het weekend van 29 en 30 augustus kunnen genieten van bijzondere muzikale, beeldende en theatrale optredens. Op de vier pleisterplaatsen maar ook op vele andere mooie plekken op de route.

De organisatie is op zoek naar inwoners die het VerhAal nog mooier maken.

Dichters, schrijvers, kunstenaars, filmers, performers, muzikanten die werken met het woord zijn vanaf vandaag welkom om zich aan te melden. Inwoners die een 120 woorden verhaal schrijven, hebben kans hun verhaal in het festival terug te zien. Ook zoekt het VerhAal enthousiaste vrijwilligers. Kijk op www.hetverhaal.nu  voor meer informatie of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  .