Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

kmvreugd.jpgDe foto van ons molencomplex op onze website, met de titel “De Kilsdonkse Molen in de VREUGD” , heeft tot nogal wat reacties aanleiding gegeven. Daar willen wij hier graag op reageren.

Molenmaker Adriaens heeft de wieken – na de oplevering – in de stand achtergelaten zoals je die op de foto ziet. Onze - Bernhezer – molenaars herkennen die stand als de “Vreugd” stand die zij al sinds mensenheugenis als zodanig op de molens in de gemeente Bernheze bezigen. Die “vreugde” stand was toen de foto gemaakt werd, na het moment van oplevering dus, ook heel toepasselijk.

Wij zijn ons ervan bewust en worden het steeds meer, dat er echter in de molenwereld meerdere waarheden en - soms per regio- verschillen zijn met betrekking tot de gebezigde “molentaal”. Voorlopig zijn wij echter blij dat het ons gelukt is om het molencomplex op tijd op te leveren. Het molenaarsvak in al zijn facetten gaan we nu leren en op de Kilsdonkse Molen in de praktijk brengen. We zullen nog met veel onverwachte zaken geconfronteerd worden. Ook daarvan zijn we ons bewust.

Overigens alle kritische opmerkingen gingen vergezeld met felicitaties. En dat waarderen we zeer..

Stichting De Kilsdonkse Molen.