Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

090109-wvdl-winter_in_hadee_38.jpgPrins Friso verricht vrijdag 8 mei de opening van de gerestaureerde Kilsdonkse molen in Heeswijk-Dinther. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dat laten weten aan het comité dat zich bezighoudt met de opening van de molen. Prins Friso is beschermheer van De Hollandsche Molen, de vereniging tot behoud van molens in Nederland.

Het programma voor het openingfeest bij de molen is volgens Willy van de Steijn, secretaris van de Stichting Kilsdonkse Molen nog niet bekend. "Daar gaan we ons de komende tijd mee bezighouden. Het programma wordt in ieder geval opgezet door de stichting, samen met de reconstructiecommissie, de gemeente Bernheze, het waterschap Aa en Maas en de Molenstichting."

De officiële opening op 8 mei is alleen voor genodigden. In het weekend van 9 en 10 mei worden activiteiten gehouden die voor iedereen toegankelijk zijn.

De restauratie van de Kilsdonkse molen is inmiddels afgerond. De molen is in oude staat hersteld en kan ook weer draaien. De afgelopen tijd is er nog wel hard gewerkt aan het verbeteren van de veiligheid rondom de molen. De molenaars van de Kilsdonske molen zijn nu bezig met proefdraaien. Bijzonder aan de molen in Heeswijk-Dinther is dat het een combinatie is van een watervluchtmolen en een watergedreven oliemolen.

Bron: Brabants Dagblad, auteur: Edith Verwegen