Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb_museumb1.jpgOp zondag 5 april, van 14.00 tot 17.00 uur is de mooie Meierijsche Museumboerderij aan de Meerstraat 28 in Heeswijk weer open voor publiek. In dit mooie Brabantse boerderijmuseum lijkt het wel, of de tijd in 1900 stil is blijven staan.

Je ziet er, hoe mensen uit die (arme) tijd leefden, welke kleren ze droegen, hoe ze voor het eten zorgden, waar ze hun voorraad bewaarden. Koeien, varkens en mensen leefden onder een dak. Voor alles moest zelf gezorgd worden, er was geen verwarming (wel een open vuur), geen stroom en dus ook geen enkel apparaat in huis wat electriciteit gebruikt !

Elk jaar werd er een varken geslacht en het vlees werd zodanig bewerkt dat het lang bewaard kon worden. Het eten kwam uit “den hof” die ook nu nog bewerkt wordt en groenten voortbrengt. De beesten stonden in de “ potstal”. De mest die ze produceerden werd met de kar naar buiten gereden om het omliggende land te bemesten. Omdat letterlijk alles zelf gemaakt moest worden was alle gereedschap in huis of kon vlakbij geleend worden. Een heel bijzonder en verbazingwekkend leven waarover de aanwezige gidsen boeiende verhalen kunnen vertellen. Elk half uur is er een rondleiding die ongeveer een uur duurt!

Naast het boerderij museum ligt de schob, in gebruik als kantine en educatief centrum. Daar kan koffie/ thee/ fris worden gedronken en je kunt er kijken naar een mooie splinternieuwe film/ foto presentatie die via een beamer op grootscherm wordt vertoond. Via de daar aanwezige drie computerzuilen kan informatie worden gelezen maar je kunt er ook spelletjes spelen die te maken hebben met de aanwezige informatie-vitrines met oude voorwerpen.
Ook voor kinderen is er trouwens van alles te doen!

Zij mogen de aanwezige paashaas knuffelen, paaseieren schilderen, oude spelletjes spelen en de aanwezige gidsen besteden ook speciaal aandacht aan hen ! Alle activiteiten spelen zich, vanwege het onzekere weer, binnen af.

ENTREE: Volwassenen  betalen € 3.- (entree+ koffie met peperkoek is € 4.50).
Kinderen van 4 t/m 12 betalen € 1.50 en kinderen van 0 tot 4 mogen gratis mee !
Namens de boer en de boerin, van harte welkom ! Meierijsche Museumboerderij, dat moet je elk jaar een keertje doen!

Tot en met september is de museumboerderij elke woensdag- zaterdag en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur open voor publiek. Groepsafspraken kunnen voor alle dagen van de week en het hele jaar door gemaakt worden. Voor meer info: www.museumboerderij.nl
U mag ons altijd bellen , 291546 (0413) of mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.