Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb_kmgv.jpgPluvius liet zich bepaald niet onbetuigd toen woensdag in alle vroegte het transport met de ontvangstruimte bij onze molens aankwam. Toch had men tegen de avond een groot deel van de vloeren gelegd. De volgende dagen hield hij zich wel wat in, maar echt blij werden de bouwvakkers er niet van. Vrijdag laat in de middag kon de vlag toch in top: het dak gereed.

Het was voor de dagelijkse voorbijganger wel even wennen. Wat staat er nu weer? Ook de mening vwb de esthetica lopen zeer uiteen. Ja, zoals altijd ook hier: over smaak en schoonheid valt niet te twisten.

Wat gegevens: diameter: 12m, hoogte 5, alle ramen kunnen naar buiten opengeklapt worden. Hoezo overdekt zitten! Over enige weken worden de prefab toiletten (ook invalide-toilet) en keuken met balie geplaatst. Verder komt er een afgescheiden zitruimte voor de dagploeg en natuurlijk diverse zitjes bij de ramen voor bezoekers. Nee, het is niet blijvend. Binnen 5 jaar hopen we een definitieve ontvangstruimte te hebben gebouwd. Op de foto zie je rechts het hout voor de brug, die toegang gaat geven tot de molens. Door de overvloedige regeval worden we ook genoodzaakt extra versteviging aan te brengen. Het water spoelt te veel van de zijklanten weg. Het bouwschema is ook hier met minimaal één week vertraagd!