Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

tuinterraskasteelheeswijk.jpgEten
  • > Lekker loom & langzaam loungen
  • > Moederdag High Tea
  • > Heerlijk Heeswijk aan tafel

 In he dierenrijk geldt een ijzeren wet: eten of gegeten worden. Vanzelfsprekend kennen wij mensen ook de noodzaak van eten, maar neigen in algemene zin, meer naar appreciatie van het sociale aspect ervan. Op z’n Hollands: het gaat toch ook om de gezelligheid. En het is natuurlijk lekker!

Op Kasteel Heewijk komen in de meimaand deze elementen samen in een aantal smaakmakende activiteiten. De nieuwsbrief van mei 2009 is dan ook gevuld met gebeurtenissen op het kasteel, waarbij smaak, geur én presentatie met elkaar om voorrang vechten.

Lekker loom & langzaam loungen

In de vernieuwde horecagelegenheid van Kasteel Heeswijk -  'Brasserie Het Koetshuis' - ontdekt u de onthaaste ambiance van het kasteel.
Het Koetshuis als loungeroom: gemoedelijk, gastvrij, comfortabel maar wel in stijl en vooral ontspannen.

Vanaf mei 2009 is het karakteristieke Koetshuis van Kasteel Heeswijk voor het eerst vier dagen per week (di-wo-do-zo) vanaf 11 uur 's ochtends  - tot aan de vroege avond - als brasserie geopend voor liefhebbers van het langzame leven.

Koffie, thee, drankjes, gebak, hapjes, snacks en andere heerlijke gerechten van onze ‘kleine kaart’ staan geduldig voor u klaar, in een omgeving d ie ook nog eens in een fraaie nieuwe jas is gestoken! Genieten geblazen, in de historische kamers én op de kinderkopjes voor de deur, op het terras.

Leest u erover op onderdeel Nieuws en agenda>Brasserie Het Koetshuis van onze website.

Moederdag High Tea

De oorspronkelijk - uiteraard - Engelse traditie om een in de middag opkomend knagend ‘hongergevoel’, te lijf te gaan met een luxueuze Afternoon- of High Tea, heeft ook bij Kasteel Heeswijk voet aan de grond gekregen.

Op Moederdag, zondag 10 mei aanstaande, worden de elegante etagères sierlijk ingeruimd en het buffet weelderig gedrapeerd met de meest exquise zoete én hartige lekkernijen, geserveerd onder het genot van vele soorten thee.

In goed gezelschap, met de lippen getuit en de pink omhoog, kun u genieten van de Moederdag High Tea. Over deze voor iedereen toegankelijke, exclusieve verwennerij - tussen 14 en 17 uur in de Keldergewelven van het kastee l - leest u meer op onze website onder: Moederdag High Tea zondag 10 mei 2009

In combinatie met een rondleiding (arrangement: High Tea + rondleiding) geldt er korting op de deelnameprijs.

Heerlijk Heeswijk aan tafel

Met deze slogan als lijfspreuk organiseert én herbergt Kasteel Heeswijk op Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei 2009, een culinair evenement van regionale omvang, met nationale uitstraling. Een handvol lokale restaurateurs, waaronder die van het kasteel zelf (Kasteel Heeswijk Horeca), presenteert zich vandaag tussen 15 en 19 uur in de kasteeltuin en op de binnenplaats met een proeverij.

Hierin zullen voor elk bedrijf kenmerkende kleinere gerechten worden aangeboden. De gasten kunnen op deze wijze gedurende d e middag en de avond, uiteindelijk een volledig en rijkgeschakeerd diner tot zich nemen. Natuurlijk is Brasserie Het Koetshuis vandaag ook geopend. 

De adel aan tafel
Als voorproefje op de presentaties van 'Kasteel Heeswijk aan tafel' dit najaar, worden vandaag reeds enkele fraai gedekte tafels in de salon, de Chinese eetkamer en de witte kamer getoond. Daarmee wordt een verrassend beeld van de-jonkers-aan-tafel-in-de-19e-eeuw opgeroepen.

Leest u over dit gastronomische feestje verder op onderdeel Heerlijk Heeswijk – 21 mei van onze website.

    v

Alle overige activiteiten en evenementen op Kasteel Heeswijk in 2009, vindt u terug op onderdeel  Nieuws en agenda>agenda  van onze website.