Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

kasteel_heeswijk.jpgHistorische Interieurs en mooi gedekte tafels in het Kasteelmuseum.
Op 2e Pinksterdag 2 juni 2009 zal de Landelijke Dag van het Kasteel worden gehouden met als thema Historische Interieurs. Meer dan 25 kastelen zullen hun poorten die dag weer openen voor het publiek.

 

 

 

2009-05-27_interieur_kasteel.jpgDe Dag van het Kasteel wordt georganiseerd door de Nederlandse Kastelenstichting http://www.kastelen.nl/. Kasteel Heeswijk gaat met theater, film en muziek even terug naar de tijd van Shakespeare en toont in het kasteel zijn bijzondere historische interieurs met fraai gedekte tafels.
 

Luisterbelevenis uit de tijd van Shakespeare in de Wapenzaal

2009-05-27_voorburcht_kasteel_heeswijk_.jpgMuziek maken, waarnaar door anderen wordt geluisterd, is een traditie die al eeuwen bestaat. Een andere traditie, die langzaamaan ook in ons snelle Westen een plek vindt, is storytelling: het aan elkaar vertellen van verhalen uit overlevering. Drie liefhebbers van tradities hebben hun krachten gebundeld om het luisteren tot een belevenis te maken: Eugènie Herlaar - verhalenverteller - en de musici van Duo RosaA, Sanfia Terpstra (harp) en Rob de Jong (dwarsfluit). Tijdens de Kastelendag vertelt Eugènie een bijzonder verhaal uit het Engeland van rond 1600, dat aansluit op het thema ‘Kasteel Heeswijk aan tafel'. Duo RosaA brengen deze tweede pinksterdag een selectie van bekende en minder bekende werkjes uit de tijd van de renaissance.
 

Kinderspecials

Zonder kinderactiviteiten is een evenement niet compleet. In de IJzertoren vertelt de jonker weer een van zijn spannende verhalen en buiten bieden we de mogelijkheid voor een kinderworkshop.

 

Entree: € 6.00 (volwassenen) en € 3.00 (4 t/m 12 jaar). Volledige programma en routebeschrijving via http://www.kasteelheeswijk.nl/